DOLAR 42,0505
EURO 48,5339
ALTIN 5426,869
BIST 10965,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akçansa’nın ilk dokuz aylık satışları 17 milyar TL oldu

    Akçansa’nın ilk dokuz aylık satışları 17 milyar TL oldu
    31.10.2025
    A+
    A-

    Akçansa 2025 yılının ilk dokuz aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin söz konusu dönemde satışları 17 milyar TL olarak gerçekleşti.

    Sabancı Holding ve Heidelberg Materials ortak kuruluşu Akçansa, 2025 yılı ilk dokuz aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre yılın ilk dokuz ayında şirketin satışları 17 milyar TL olarak gerçekleşirken, FAVÖK 2025 yılı ilk dokuz ayında 2 milyar TL oldu.

    Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akçansa Genel Müdürü Vecih Yılmaz şunları kaydetti; “Akçansa’nın satış gelirleri, istikrarlı operasyonel performansımızı yansıtarak her çeyrek dönemde artış gösterdi. Her bir çeyrek dönemde yaşanan artış, zorlu koşullarda bile operasyonel ve finansal disiplini koruyarak gelecek yolculuğumuzu başarıyla sürdürdüğümüzü ortaya koyuyor. Güçlü operasyonel performansımız, marjlardaki toparlanma ve disiplinli maliyet yönetimimizle yılın geri kalan döneminde de kârlılığımızı sürdürmeye devam edecek, finansal esnekliğimizi korumaya odaklanacağız”.

    Sürdürülebilir gelecek yolculuklarında tüm paydaşları için en yüksek değeri oluşturmayı hedeflediklerini ve hayata geçirdikleri iş birlikleriyle de çalışmalarını zenginleştirdiklerini belirten Yılmaz şöyle devam etti; “Dünyanın önde gelen sürdürülebilirlik derecelendirme kuruluşlarından Refinitiv’in yaptığı değerlendirmeye göre çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) performans puanımızı Ekim 2025 itibarıyla 88’e yükselttik ve 132 uluslararası inşaat malzemesi şirketi arasında ilk sırada yer alma başarısı gösterdik. Ayrıca gelecek için sorumlu üretim yaklaşımımız kapsamında alternatif kaynaklara odaklanmayı; bunu sağlayacak iş birliklerini hayata geçirmeyi çok önemsiyoruz. Bu kapsamda geri dönüşüm ve çevre yönetimi alanında faaliyet gösteren Akademi Çevre kuruluşu ile 60.000 ton/yıl kapasiteli Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) tesisi kurulması konusunda 10 yıllık stratejik iş birliği yaptık”.

    Hayata geçirdikleri dijital dönüşüm odaklı projelere de değinen Yılmaz üretim planlamasını dijital ortama taşıyan Planner uygulaması ile enerji yönetiminde yeni bir döneme geçtiklerini söyledi. Yılmaz; “Manuel takipte oluşabilecek hataları minimuma indirirken, planlanan ile gerçekleşen tüketim farkından doğan elektrik dengesizlik maliyetini yüzde 30 azaltmayı hedefliyoruz. Söz konusu projemiz ile Sabancı Topluluğu çatısı altında projelerin ödüllendirildiği Altın Yaka yarışmasında birincilik ödülü de kazandık” dedi.

    Zorlu piyasa koşullarında güçlü duruşlarını koruyarak, sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı; “Yenilikçi çözümlerimiz, operasyonel disiplinimiz, güçlü iş birliklerimiz ve çevresel sorumluluk anlayışımızla; hem ülkemiz hem de paydaşlarımız için uzun vadeli değer yaratmaya devam edeceğiz”.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.