DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akıllı ve dijital içme suyu uygulamaları için Hycleen Automation System

    Akıllı ve dijital içme suyu uygulamaları için Hycleen Automation System

    Hızlı nüfus artışı, çok katlı yapıların artması, teknolojideki gelişmeler, enerji ihtiyacı, güvenlik, iklim değişikliği, vb. başlıklarla birlikte gündeme gelen “akıllı şehirler“ veya “akıllı binalar” kavramları  aslında tüm bu gelişmelerle “yaşanabilirlik” düzeyinin iyileştirilmesi noktasında karşımıza çıkıyor. Su, tüm bu gelişmelerin ortasında hayati önem taşıyor.

    Kullanılabilir su kaynaklarının giderek azalması, suya ulaşım ve sağlıklı kullanımının da akıllı bir şekilde yürütülmesi gerekiyor. Georg Fischer Boru Sistemleri tarafından geliştirilen ve içme suyu tesisatlarının otomasyonunu sağlayan Hycleen Automation System da akıllı teknolojisi ile bu sürecin yönetilmesine katkı sağlıyor.

     

    Hem akıllı, hem sağlıklı

     

    Giderek karmaşıklaşan tesisat sistemleri ile birlikte suyun sağlıklı kullanımı, hijyen beklentisi, kullanım suyu tesisatlarında bakteri oluşumu ve bunlardan kaynaklı hastalıkların artması bu konuda su kalitesi standartlarının da yükselmesinde etkili oldu.

     

    GF Boru Sistemleri’nin içme suyu tesisatlarının otomasyonu için geliştirdiği

    Hycleen Automation System, sıhhı tesisat otomasyonu ve güvenli temiz su tedariğinde bir devrim niteliği taşıyor. Özellikle büyük bina komplekslerinde içme suyu tesisatlarının planlanması, kurulumu, işletilmesi ve bakımını güvenilir ve basit bir şekilde destekleyen sistem, tesisata giren suyun hijyenik ve sağlıklı kullanıma olanak sağlıyor.

     

    Ana Ekran, vanalar, güç kaynağı ve veri iletim kablolarından oluşan sistem, önleme, izleme, müdahale ve risk değerlendirmesi süreçleri ile tesisattaki su kalitesini kontrol altında tutuyor.

     

    Özellikle büyük sıcak ve soğuk su dağıtım sistemlerinde – örneğin hastanelerde, otellerde, huzurevlerinde – durgunluk, pürüzlü yüzeyler ve 50 °C’nin altındaki sıcaklıklar, biyofilm oluşumuna neden oluyor. Suda bulunan bakteri kaynaklı Lejyonella gibi hastalıkların önlenmesinde, yeterince yüksek sıcaklıklarda ve düzenli su değişimi büyük önem taşıyor. Sistem, bileşenleri ile otomatik olarak elde ettiği verilerle hassas hidrolik ayar kontrolünü gerçekleştirerek termal dezenfeksiyon yapılmasını ve düzenli su değişimini sağlıyor.

     

    İçme suyunun dijital geleceği

     

    Hycleen Automation System’i Ana Ekran sayesinde kurulan sistemi tek kablo (her 500 m) 50 denetleyiciye kadar kontrol edebiliyor. Devreye alma sırasında Ana Ekran, sistemdeki tüm vanaları ve sensörleri, kimliği ve türü ile algılıyor ve bunları kendi yazılımına aktarıyor. Sistem, önceden tanımlanmış değerlerle çalışmaya başlayabiliyor. Bununla birlikte, tüm parametreler yalnızca Ana Ekran aracılığıyla değil, aynı zamanda bilgisayar, tablet veya akıllı telefona bağlantı yoluyla da bireysel ihtiyaçlara uygun bir şekilde uyarlanabiliyor.

     

    Ayrıca sisteme son eklenen Hycleen Connect ile içme suyu tesisatlarının dijital izlenmesi ve optimizasyonu bulut tabanlı uzaktan erişim ile kontrol edilebiliyor. Hycleen Connect ile sistem verileri artık dijital olarak konumdan bağımsız şekilde 7/24 izlenebiliyor. Bağlantı ile eski değerler, sıcaklık zaman çizelgeleri, önceki valf ayarlarının yanı sıra maksimum ve minimum değerlerin görüntülenebilmesi, oluşabilecek sorunların önceden tespit edilmesine olanak tanıyor. Böylece sorunlar önceden görülüp, şikayet noktasına gelmeden giderilebiliyor. Enerji ve maliyet açısından daha güvenilir ve daha verimli bir sistem oluşturulabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.