DOLAR 32,5622
EURO 34,9914
ALTIN 2422,669
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akıllı yolculuk uygulaması PROGO hizmet verdiği il sayısını 9’a çıkardı

    Akıllı yolculuk uygulaması PROGO hizmet verdiği il sayısını 9’a çıkardı
    27.03.2018
    A+
    A-

    Özel taşımacılık hizmeti sunan akıllı yolculuk uygulaması PROGO, hizmet verdiği il sayısını 9’a çıkararak, yeni turizm sezonuna hazır olduğunu açıkladı.

    Bireysel ve kurumsal kullanıcılar için geliştirilen adresten adrese, adresten havalimanına ve şehirlerarası yolculuklarda kullanabilen akıllı yolculuk uygulaması PROGO, ülkemizde havaların ısınmaya başlamasıyla, seyahat edenlerin sayısındaki artışa paralel olarak, hizmet verdikleri il sayısında artışa gittiğini açıkladı.

    İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropollerin yanı sıra tatil destinasyonlarında da ihtiyaç olan özel ulaşım ihtiyacını karşılamak üzere Muğla, Antalya, Adana, Kayseri, Samsun, Trabzon gibi şehirlerde yolculuk uygulaması üzerinden rezervasyon yapılabilecek.

    Geleneksel taşımacılık sektöründeki 20 yıllık deneyimle, insanların hayatını kolaylaştıracak çözümler bulma fikri ile bu uygulamayı geliştirdiklerini belirten PROGO kurucu ortağı Kerem Çoban, “PROGO’yu dünyadaki dijital dönüşüm bir parçası olarak görebilirsiniz. Kendi alanında PROGO’yu benzersiz kılan da, aslında geçmişten gelen bilgi birikiminin teknoloji ile birleşmesidir. İş modelimizi teknolojiye uyum sağlayan değil mükemmeli yakalayan, geleceğe yön verecek modeller geliştirecek şekilde tasarladık.” dedi.

    Dijital Dönüşüm Turizm Sektöründeki Alışkanlıkları Değişiyor

    Turizm sektöründe de teknolojik gelişmelerle büyük değişimin yaşandığını dile getiren Kerem Çoban “ 2017 yılında Türkiye’ye ziyaret gerçekleştiren her 100 misafirden, 65’i uçak biletini, 55’i ise konaklama ve diğer alt hizmetleri internet üzerinden bireysel olarak satın almış.
    Teknolojinin her alanda insanların hayatlarını kolaylaştırdığı günümüzde seyahat sektörü açısından bu gelişmeler yeni ve güçlü bir pazar oluşmaktadır. Ürettiğimiz hizmetleri bu teknolojik gelişmeler sayesinde geliştirebiliyor, kullanıcılardan gelen değerlendirmelere göre hızlı aksiyonlar alarak iyileştirebiliyoruz. Bu gelişmeler karşısında sektörümüz için kullanıcılara online hizmet alabilecekleri çeşitli platformları sunmak önemli bir konu haline geliyor.” dedi.

    Google yeni nesil seyahat alışkanlıkları raporuna göre seyahat edenler ihtiyaç duyduğu hizmet ve servisleri % 91 oranında arama motorları kanalıyla internetten buluyor. İnsanlar seyahat etmeden önce gideceği yerin harita görüntüsünü, lokasyon bilgisini, hava durumunu, otele nasıl ulaşacağını ve keşfedilecek yerleri internet aracılığı araştırıyor. Havalimanı ile otel arası mesafe, otel ile gezilecek yerler arasındaki mesafe ve kent merkezine ulaşım arama motorlarında en çok cevabı aranan sorular arasında bu da ulaşımın konaklama, uçuş hizmetleri, tatil ve iş seyahatleri için ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor.

    PROGO’nun Hedefi 400 Bin Yolcu Taşımak

    PROGO, yerli ve yabancı turistlerle birlikte çeşitli sebeplerle seyahat gerçekleştiren kişilerin mobil uygulama ve internet aracılığı ile, yolculuğunu 6 saat önce planlayabildiği, çocuk koltuğundan, karşılama hizmetlerine kadar birçok ek hizmeti satın alabildiği bir uygulama olma özelliğini taşıyor.

    Rezervasyon sistemi ile çalışan uygulama minimum 6 saat sonrasına yolculuk planlanabilecek şekilde hayata geçirilmiş, bu özelliğiyle kamusal ulaşımın rakibi olmayan dijital bir seyahat acentesi ve karayolu taşıma platformu olarak tanımlanabilir.

    Eylül 2017’den bu yana IOS, Android ve web tabanlı çalışan PROGO, 2018’in ilk çeyrek verilerine göre aylık ortalama 8,000 yolcu taşıyor. Yıl sonu itibari ile 120.000 yolcu taşıması öngörülen PROGO, 2019 yılı sonu itibari ile 400 bin yolcu taşımayı hedefliyor. Kredi kartı ile ödeme yapılabilen uygulama kullanıcılarına mail yoluyla otomatik olarak e-fatura gönderiyor.

    Tüm bu veriler, özel yolculuk hizmetlerinin de teknolojik uygulamalar ile sektör paralelinde dijital olarak gelişmeler göstereceğini ve vazgeçilmez parçası olacağını gösteriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.