DOLAR 32,2587
EURO 34,7069
ALTIN 2396,566
BIST 10264,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akkuş Tekstil “Türkiye’nin ilk 1000 İhracatçısı” arasında yerini aldı

    Akkuş Tekstil “Türkiye’nin ilk 1000 İhracatçısı” arasında yerini aldı
    06.07.2023
    A+
    A-

    Akkuş Grup çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Akkuş Tekstil, 2022 yılında “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı” arasında yerini aldı. Mardin ve İstanbul’da kurulu toplam üç fabrikasında ürettiği tekstil ürünlerinin tamamını Avrupa ülkelerine ihraç eden Akkuş Tekstil, 2022 yılında 34,8 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

    Akkuş Tekstil, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan şirketler sıralamasında ilk bine girme başarısını yakaladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre; Akkuş Grup çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Akkuş Tekstil, 2022 yılında “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı” arasında yerini aldı. Mardin ve İstanbul’da kurulu toplam üç fabrikasında ürettiği tekstil ürünlerinin tamamını Avrupa ülkelerine ihraç eden Akkuş Tekstil, 2022 yılında 34,8 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

    Mardinli bir sanayici olarak yatırımın ve istihdamın önemine çok inandığını dile getiren Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, TİM verilerine göre ihracat konusunda sevindirici haberler geldiğine dikkat çekti. Akkuş “Türkiye, geçen yıl 254 milyar dolarlık mal, 90 milyar dolarlık hizmet ihracatı gerçekleştirerek toplam dış satımını 344 milyar dolara yükseltti. En yüksek ihracat yapan ilk bin firmanın toplam ihracatı ise 161,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Akkuş Tekstil olarak biz de Mardin Organize Sanayi Bölgesi, İstanbul Avcılar Ambarlı ve Güneşli’deki tesislerimizden yaptığımız 34,8 milyon dolarlık ihracatla bu firmaların arasında yer aldık. Bu, hem ülkemiz hem Mardin şehrimiz hem de markamız adına son derece sevindirici ve gurur verici bir başarı oldu” dedi.

    Türkiye’nin 22’nci ihracatçı şehri konumunda olan Mardin’in istihdam açısından önemli bir görev üstlendiğini hatırlatan Abdülkadir Akkuş, şehrin yarattığı katma değerle dikkatleri üzerine çektiğini ifade etti. Akkuş “Türkiye’de bölgesel kalkınmada açık ara liderliği elinde bulunduran Mardin, yatırım, üretim ve istihdam alanlarında da Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağlıyor. Mardin’in, 2022 yılındaki ihracatı 1 milyar 143 milyon dolar olarak gerçekleşti. En çok ihracat yapan bin şirket sıralamasında Mardin’den beş firma yer aldı.

    Şehrimizin 2023 yılı ilk çeyreğindeki ihracatı ise 223,8 milyon dolar oldu. Amacımız; bu rakamları daha yukarılara taşımaktır” diye konuştu.

    Akkuş Grup hakkında:

    1988 yılında kurulan Akkuş Grup, halihazırda tekstil ve inşaat sektörlerinde faaliyetlerini sürdürüyor. 1993 yılında tekstil sektörüne adım atan grup, 2006 yılında kurduğu tekstil üretim tesisi ile sektörde hızlı bir büyüme gerçekleştirerek Türkiye’deki en büyük 500 şirket sıralamasına girmeyi başardı. Tekstil sektöründe elde ettiği bu başarı, grubun inşaat sektörüne giriş yapmasını tetikledi. Mardin Organize Sanayi Bölgesi, Avcılar Ambarlı ve Güneşli de olmak üzere sahip olduğu üç tesisinde ürettiği tekstil ürünlerinin tümünü Avrupa’ya ihraç eden grup, bünyesinde bine yakın bir istihdam sağlıyor. Tekstilde elde ettiği köklü tecrübesini, finansman gücüyle birleştirerek altı yıl önce Akkuş Gayrimenkul adıyla inşaat sektörüne adım atan grup, 2017 yılında Lübnanlı iş ortağı El Khatib Group ile kurduğu BOSS4 İnşaat şirketi çatısı altında ‘Alya Komutları’ markasıyla yeni projeler geliştiriyor. BOSS4 İnşaat kurulduğu günden bu yana altı yılda Alya markasıyla toplam 14 projeyi, 751 adet konutu ve 38 ticari gayrimenkulün inşaatını tamamlayarak zamanında teslim etmiş bulunuyor. Son olarak Bahçeşehir’de ‘Alya Bahçe’, Beylikdüzü’nde ‘Alya Dream’ ve Zeytinburnu’nda ‘Alya Konutları Merkezefendi’ projelerine başlayan BOSS4 İnşaat, halihazırda toplam beş projede 955 adet konut ve 35 ticari gayrimenkul alanın inşaatı sürecine devam ediyor. Öte yandan; şehir merkezine yakın lokasyonlarda proje ve arsa geliştirme faaliyetleri devam eden şirket, bugüne kadar toplam binden fazla aileyi ev sahibi yapmış bulunuyor. BOSS4 İnşaat, yatırımcılarını kısa ve uzun vadede Alya markalı ve yüksek katma değerli projelerle buluşturmayı hedefliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.