DOLAR 32,2517
EURO 34,7072
ALTIN 2402,239
BIST 10247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    AKUT ekipleri zaferin 109. yılında Çanakkale’de

    AKUT ekipleri zaferin 109. yılında Çanakkale’de
    18.03.2024
    A+
    A-

    Türkiye’nin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT Arama Kurtarma Derneği, 16-17 Mart tarihlerinde Çanakkale Zaferi’nin 109. yılını kutlamak ve şehitlerimizi rahmetle anmak için gelenekselleşen 18 Mart Çanakkale Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. Etkinliğe 12 AKUT ekibinden 176 gönüllünün yanı sıra öğrenci toplulukları da katıldı.

    Kurulduğu günden bu yana Türkiye’de ve dünyada büyük afetlerin yanı sıra dağ-doğa koşullarında gönüllü olarak arama-kurtarma operasyonları düzenleyen AKUT, 16-17 Mart tarihlerinde Çanakkale Zaferi’nin 109. yılını kutlama etkinlikleri kapsamında geleneksel 18 Mart Çanakkale yürüyüşünü gerçekleştirdi. Etkinliğin önemi üzerine değerlendirmede bulunan AKUT Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Yosun Akverdi Sezginsoy, “Kurulduğumuz ilk günden bu yana önderimiz Mustafa Kemal’in izinden gidiyoruz. Her yıl gelenekselleştirdiğimiz zafer yürüyüşleri ile hürriyetin, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyetin ve inkılapların yılmaz bekçileri olduğumuzu bir kez daha gösteriyoruz. Çanakkale Zaferi’nin 109. yılını gururla kutlarken şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

    Yıllara yayılan bir gelenek

    AKUT ekipleri ve öğrenci toplulukları gelenekselleşen zafer yürüyüşü kapsamında 57. Alayın çıkış yaptığı Conk Bayırı, Seddülbahir Kalesi ve İlk Şehitler Anıtı’na gerçekleştirilen ziyaretin ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları huzurunda saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı ile şehitlerimizi bir kez daha andı. Zaferin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğinin altını çizen Akverdi Sezginsoy, “Türk milleti olarak şanlı tarihimiz boyunca kazandığımız birçok zafer var. Çanakkale ise adımızı tarihe altın harflerle yazdırdığımız en büyük zaferlerimizden bir tanesi. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Çanakkale’nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya ispat ettiği bir zafer. Bu nedenle Çanakkale Zaferi’ni her yıl coşkuyla ve gururla kutluyoruz. Gelenekselleşen yürüyüşümüze bu yıl ülkemizin farklı farklı noktalarında bulunan 12 ekibimizden 176 gönüllümüz ve öğrenci toplulukları yer aldı. Her geçen gün artan gönüllülerimizle milletimizin makus talihini değiştiren Kurtuluş Savaşı’nın kahramanları ve şehitlerimizi anmaya devam edeceğiz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.