DOLAR 32,5971
EURO 34,6798
ALTIN 2524,744
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    AkzoNobel’in düzeltilmiş faaliyet karı yüzde 23 arttı

    AkzoNobel’in düzeltilmiş faaliyet karı yüzde 23 arttı
    30.10.2019
    A+
    A-

    2019 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayan AkzoNobel, bu dönemde düzeltilmiş faaliyet karının yüzde 23 oranında arttığını, inovasyon ve sürdürülebilirlik odağındaki faaliyetler çerçevesinde son dönemde atık konusunda döngüyü tamamlamak için geri dönüştürülmüş boya hayata geçirildiğini, 2020 “Yılın Rengi” çalışmasının tamamlandığını duyurdu.

    Akzo Nobel N.V. (AKZA; AKZOY) 2019 üçüncü çeyrek sonuçları

    Düzeltilmiş faaliyet karı1 %23 artarak 300 milyon Euro oldu (2018: 243 milyon Euro)
    Dağıtılmamış maliyetler hariç2 Satış Kazancı (ROS) %13,8’e yükseldi (2018: %12,3)
    Planlandığı gibi giden dönüşüm programı ile 19 milyon Euro maliyet tasarrufu sağlandı
    Devam eden faaliyetlerden Hisse Başına Düzeltilmiş Kar (EPS), %62 artarak 0,97 Euro oldu (2018: 0,60 Euro)
    2020’nin ilk yarısında tamamlanacak 500 milyon Euroluk yeni hisse geri alım programı duyuruldu
    Gelirler %3, sabit döviz kuru ile %2 artarken, %4 pozitif fiyat/karışım ve satın almalar %1 ile katkıda bulunurken, hacimlerdeki %4 düşüşü telafi etti
    Düzeltilmiş faaliyet karı, devam eden fiyatlama inisiyatifleri ve maliyet tasarrufu programlarının etkisi ile %23 artarak 300 milyon Euroya (2018: 243 milyon Euro) yükseldi; ROS %12,5’e yükseldi (2018: %10,4)
    247 milyon Euroluk faaliyet karı, dönüşüm maliyetleri ve gayrınakdi değer azalmaları ile ilişkili, tanımlanmış kalemlerin 53 milyon Euroluk negatif etkisini de içeriyor; 237 milyon Euroluk 2018 faaliyet karına 6 milyon Euroluk negatif tanımlanmış kalemler de dahil
    Dekoratif Boyalar ROS, %13,8 arttı (2018: %12,1); Performans Astarları ROS,%13,7 arttı (2018: %12,2)
    Toplam faaliyetlerden elde edilen net kar, durdurulan faaliyetlerden elde edilen sıfır net gelir de dahil 162 milyon Euro oldu (2018: 301 milyon Euro, durdurulan faaliyetlerden elde edilen 152 milyon Euro net gelir de dahil)
    Devam eden faaliyetlerden düzeltilmiş EPS %62 artarak 0,97 Euro oldu (2018: 0,60 Euro); Toplam operasyonlardan EPS, 0,79 Euro (2018: 1,18 Euro)
    2,5 milyar Euroluk hisse geri alım programının 2.2 milyar Euroluk kısmı tamamlandı
    Hisse başına ara temettü, 0,41 Euro
    3Ç 2019:

    Son rakamları değerlendiren AkzoNobel CEO’su Thierry Vanlancker şunları söyledi: “Ardı ardına beş çeyrektir bir önceki yılın aynı dönemine göre artış kaydeden %13,8’lik satış kazancı ile 2020 hedefimize doğru güçlü şekilde ilerliyoruz. Üçüncü çeyrekte, son pazarda daha yumuşak bir talep ile karşı karşıya kalmamıza rağmen, karımızda %23’lük güçlü bir yükseliş gördük. 3Ç boyunca kaydettiğimiz ilerlemeleri, büyük ölçüde devam eden fiyatlama inisiyatifleri ve maliyet tasarrufu programlarına borçluyuz. Hacimden ziyade değere odaklanmamız sonuç üretmeye devam etti. Sonuçlar, tüm kuruluşun ortaya koyduğu harika işi gözler önüne seriyor. Şirketimizi gelişim yörüngesinde tutmak ve boya ve astar sektöründe referans olarak kalmak için, gelecek planlarımıza odaklanmaya devam ediyoruz.”

    En son önemli gelişmeler; inovasyon ve sürdürülebilirlik

    2020 Yılın Rengi ile yeni bir gün doğuyor

    Belirlediğimiz 2020 Yılın Rengi Huzurlu Gün Doğumu, dört ColourFutures 2020 renk paletimizin hepsinde bulunuyor. Müşterilere güç ve ilham vermek üzere tasarlanan bu paletler, renk seçimini kolaylaştırıyor.

    Atık konusunda döngüyü tamamlamak için geri dönüştürülmüş boya hayata geçirildi

    AkzoNobel, kaynak yönetim uzmanı Veolia ile birlikte gerçekleştirdiği, Birleşik Krallık’taki çığır açan ortaklık sayesinde, geri dönüştürülen boyayı hayata geçiren ilk büyük üretici oldu. %35 geri dönüştürülmüş boya içeren devrimci Evolve mat beyaz emülsiyon, Dulux Trade’den beklenen yüksek standartları karşılamak üzere, yeniden tasarlanıp test edildi.

    Tek aşamalı son kat boya, yat sahiplerinin hayatını kolaylaştırıyor

    AkzoNobel’in yeni tek aşamalı onarılabilir son kat boyası Awlgrip HDT’nin (Yüksek Çözünürlük Teknolojisi) piyasaya sürülmesinin ardından, yat bakım ve tamiri daha da kolaylaştı. Son kat boyanın görünüm ve dayanıklılığında yeni bir standart yaratan Awlgrip HDT, yat sahiplerinin konfordan taviz vermeksizin teknelerini nefes kesen, uzun ömürlü cila ile korumasına imkan veren yüksek performanslı, ayna gibi bir astar.

    Dört yeni dijital renk aracı ile renkte güven kazanıyor

    Yakınlarda, müşterilerimiz için doğru renk eşleştirmeyi kolaylaştıracak dört yeni dijital aracı hayata geçirdik. Bunların üçü, sektördeki müşterilerimize yardımcı oluyor ve boyanın talep edildiğinde üstün renk doğruluğu ile karıştırılmasına imkan veren, yerinde bir olanak olan Salcomix sistemi ile çalışıyor. Bunlar arasında, Salcomix PaintFinder Cloud (600.000’in üzerinde renk formülasyonuna erişim ile); üst düzey Automatchic Vision ölçüm cihazı; ve özel bir uygulama üzerinden çalışan ColorFinder da bulunuyor. Dördüncü araç dijital Renk Sensörü, dekoratif boyalarımızı kullanan profesyonel boyacıların müşterilerinin renk seçimlerini saniyeler içinde eşleştirmesine yardımcı oluyor. Taşınabilir boyutlardaki bu küçük cihaz, yüksek doğrulukta boya eşleştirme için, her nesne üzerindeki rengi tarayıp Renk Sensörü uygulamasına bağlantı kuruyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.