DOLAR 32,3442
EURO 34,9166
ALTIN 2398,027
BIST 10185,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ali Dumankaya: Konut kredi faizinin vergiden mahsup edilmesini istiyoruz

    Ali Dumankaya: Konut kredi faizinin vergiden mahsup edilmesini istiyoruz
    24.03.2018
    A+
    A-

    Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde gayrimenkulün geleceği tartışıldı. Akkök Holding’in oturum sponsorluğunda gerçekleşen ‘Gayrimenkulün Geleceği’ konulu panelde katılımcılar, sektörün gündemini konuştu.

    Moderatörlüğünü Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü’nün yaptığı panelde DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya da konuşmacı olarak katıldı.

    Konut Kredi Faizi Vergiden Mahsup Edilmeli

    DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya da bankaların konut kredisi vermeye başladığı 2000’li yılların başından itibaren sektörün önemli bir sıçrama yaşadığını anlattı. Dumankaya; “2017 yılı sektörde rekor yılı oldu. Ama her sene de rekor kıramayız. Ülkemizde geçen sene 1,4 milyon konut satışı oldu. Bunun 650 bini birinci el konut oldu. Sektör her zaman hareketli. Yılda 600 bin evlilik, 120 bin boşanma yaşanıyor. Yaklaşık 100 bin de yurtdışından gelip gayrimenkul alınıyor. Sektörün daha da gelişmesi için konut kredi faizinin vergiden mahsup edilmesini istiyoruz. Kentsel dönüşümün ise alan bazlı olması daha sağlıklı, tüm süreçler tamamlanmadan binanın yıkımına başlanmaması lazım” şeklinde konuştu.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.