DOLAR 32,5129
EURO 34,9661
ALTIN 2437,443
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Alper Kanca: Tedarik sanayi olmadan ana sanayide büyüme düşünülemez

    25.04.2018
    A+
    A-

    Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Alper Kanca, Türk ekonomisi için tedarik sanayilerinin önemine değinerek, “Bütün sektörlerin dayanak noktası ve temel gücü tedarik sanayileridir, özellikle otomotiv sektöründe son derece belirleyici konumdadır. Tedarik sanayi olmadan otomotiv sektöründe büyüme düşünülemez” dedi.

    İstanbul’da ekonomi basını ile bir araya gelen Kanca, Bursa’da T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün de katılımıyla otomotiv sektörü için tarihi bir zirve gerçekleştirdiklerini belirtti.

    Otomotiv endüstrisinde gelişen trendler doğrultusunda yüksek teknolojiye geçişi sağlayacak adımların belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen bu zirvede, teknolojik yetkinlik, Ar-Ge yetkinliği, insan kaynağı, rekabetçiliğin artırılması ve yatırım ortamının iyileştirilmesi konularında sektör temsilcileriyle görüş alışverişi yapıldı.

    Yapılan çalışmaları ve görüşleri değerlendiren TAYSAD Başkanı Kanca, “Sektör ve bakanlık temsilcileri ile bürokratların çok geniş katılım sağladığı Otomotiv Tedarik Sanayi Zirvesi ile sektörün tüm sorunlarını ve çözüm önerilerini birinci yetkiliye, yani Sayın Bakanımız Dr. Faruk Özlü’ye iletme imkânımız oldu. 5 saati aşan bu tarihi çalıştay ile sadece tedarik sanayinin sorunları değil, bakanımız tarafından gelecek ile ilgili planlar, politikalar ve otomotiv tedarik sanayinin önemi de paylaşılmış oldu” dedi.

    Kanca, son yıllarda küresel rekabet ile birlikte ana sanayi ve tedarik sanayinin daha fazla iş birliği içerisinde olduğunu belirterek, “An itibariyle Türk otomotiv tedarik sanayi, geldiği noktayla bir otomobilin yüzde 80’ini üretebilecek durumdadır. Kendi gücümüzü iyi bilmeliyiz. Bugün Almanya bile bir otomobilin yüzde 100’ünü yerli üretimle yapamazken, otomotiv tedarik sanayimiz önemli bir aşama kaydetmiş, etki alanını arttırmıştır ve global oyuncu olmuştur. Özellikle ana ve tedarik sanayi iş birliği ile Türk sanayisi çok daha iyi yerlere gelecektir” diye konuştu.

     

    ETİKETLER:
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.