DOLAR 32,202
EURO 35,0069
ALTIN 2498,743
BIST 10643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Altın Pusulamdan Sabri Ülker Vakfı Yayınları’na ödül

    Altın Pusulamdan Sabri Ülker Vakfı Yayınları’na ödül
    20.10.2023
    A+
    A-

    Sabri Ülker Vakfı tarafından 2019 yılında çocuklara kitap sevgisi ve sağlıklı beslenme alanında referans kaynaklar kazandırma hedefiyle hayata geçirilen Sabri Ülker Vakfı Yayınları, kısa sürede elde ettiği başarılarla, 21. Altın Pusula Ödüllerinde “Kurumsal Yayınlar” kategorisinde ödüle layık görüldü.

    Sabri Ülker Vakfı tarafından “Herkes Okusun Diye” mottosuyla hayata geçirilen Sabri Ülker Vakfı Yayınları, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 21’incisi gerçekleştirilen Altın Pusula Ödülleri’nde “Kurumsal Yayınlar” kategorisinde ödül aldı. İstanbul’da gerçekleştirilen ödül törenine Sabri Ülker Vakfı Başkanı Dr. Talat İçöz, Sabri Ülker Vakfı Genel Sekreteri Özlem Üliç Çatar, Sabri Ülker Vakfı Yayınları Yayın Danışmanı Prof. Dr. Ali Atıf Bir, ajansı Aristo İletişim’den ise Ajans Başkan Yardımcısı Dilay Çelik ve Marka Direktörü Beren Yüksel katıldı.

    Toplumun bilgilendirilmesi için en önemli araçlardan biri olan yayıncılık alanında faaliyetlerini sürdüren Sabri Ülker Vakfı Yayınları, kısa sürede farklı kategorilerde binlerce kitabın basımını sağlayarak 10 milyon okuyucuya ulaştı.

    Referans eserleri dilimize kazandıran yayınevi

    Sabri Ülker Vakfı Yayınları; çocuk kitapları, akademik ve popüler bilim kategorilerinde yurt içi ve yurt dışından referans çalışmaları okuyucularıyla buluşturuyor. Murat Ülker imzalı “Hayatın İpuçları”, Bilim Serisi altında yayımlanan “Kötü Tavsiye”, “Bilim İletişimi”, “Yemek Savaşları”, “Son Kullanma Tarihi” ve “Nörogastronomi” gibi pek çok değerli kitap bu çatı altında okuyucularla buluşuyor.

    Amerikan Psikoloji Derneği (APA) tarafından hazırlanan Değerler Serisi, çocukların özsaygılarını kazanmalarına yardım ediyor. Türkiye’de muadili olmayan çocuk gelişimi odaklı serilerin en iyi örnekleri dilimize kazandıran Değerler Serisi, Türkiye’de pedagog ve çocuk gelişim uzmanlarından oluşan bir danışma kuruluyla birlikte hazırlandı. Ayrıca, Şubat 2022’de bir ilki gerçekleştirerek Adana Mimar Kemal İlkokulu’nda Sabri Ülker Vakfı Yayınları Kütüphanesini açan Vakıf, bu girişimi ile daha fazla çocuğa ulaşarak onlara kitap sevgisi ve sağlıklı yaşam bilinci aşılamayı hedefliyor.

    Sabri Ülker Vakfı Hakkında:

    Türk Gıda sektörünün duayeni Sabri Ülker anısına kurulmuş olan ve misyonunu Sabri Ülker’in hayat felsefesinden derleyen Vakıf, toplumu beslenme ve sağlık alanlarında bilimsel ve güvenilir bilgi ile aydınlatmak üzere faaliyetlerini sürdürüyor. Avrupa Beslenme Vakıfları İletişim Platformu’nun Türkiye’den tek üyesi olan Vakıf, 2009 yılından bu yana topluma sağlıklı yaşam ve beslenme konularında güvenilir bilimsel bilgiyi ulaştırmakta ve dünya genelinde referans kabul edilen kurumlar ile iş birliği içinde Türkiye’nin referans kurumu olma hedefiyle yoluna devam etmektedir. Çalışmaları, alanında uzman bilim insanlarının yer aldığı bağımsız bir Bilim Kurulu tarafından yürütülen Sabri Ülker Vakfı bilimsel ve kâr amacı gütmeyen bir kurumdur.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.