DOLAR 32,3374
EURO 35,2009
ALTIN 2247,444
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Altınbaş Üniversitesi öğrencilerinin çelik köprüsü ‘Albatros’a 2.lik ödülü

    Altınbaş Üniversitesi öğrencilerinin çelik köprüsü ‘Albatros’a 2.lik ödülü
    21.06.2021
    A+
    A-

    Boğaziçi Üniversitesi tarafından bu yıl 14.sü düzenlenen Design and Construct (DE&CO) Uluslararası Çelik Köprü Yarışması’nda ön elemeyi geçerek finale kalan Altınbaş Üniversitesi ekibi, hazırladığı ‘Albatros’adlı köprüsüyle; ‘Estetik ve Özgünlük, Yapım Maliyeti, Zamana Karşı Kurulum, Yük Altındaki Deplasman’ kategorilerinde yarışarak hem Estetik Ödülü hem de ilgili kategorilerdeki performansıyla genel sıralamada İkincilik Ödülünü kazandı.

    İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümlerinden 5 öğrenci geliştirdi
    Gerek yurt içi gerekse yurt dışından birçok üniversitenin katılımıyla gerçekleşen yarışma kapsamında ön değerlendirmeyi geçmeyi başaran çelik köprüler, 2-4 Haziran tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşen büyük finale davet edildi. Final turunda yurtdışından Hırvatistan, Makedonya, Romanya ve ülkemizden çeşitli üniversitelerle yarışan‘Albatros’, Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden dört erkek ve Mimarlık Bölümü’nden bir kız öğrenciden oluşan 5 kişilik ekip tarafından geliştirildi. Proje ekibinde yer alan öğrenciler Erkam Kurt, Mazlum Badur, Muhammed Salih Balca, Mohamed Al-Asvad ve Nicma Öztürk’e Arş. Gör. Furkan Narlıtepe danışmanlık yaptı.
    Proje çalışmaları ve yarışma süreci hakkında bilgiler veren ekip danışmanı Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Furkan Narlıtepe, “Yaklaşık 6 ay boyunca bu prestijli yarışmaya sıkı bir şekilde hazırlandık ve çelik köprümüzün dizayn ve analizlerini tamamlayarak başvuru dosyamızı gönderdik. Ön değerlendirme sonuçları açıklandığında yarışmaya davet edilen üniversiteler arasında tek vakıf üniversitesi olarak yer almanın mutluluğunu yaşadık. Üniversitemizle ilk kez yer aldığımız bu yarışmada, finalde elde edilen hem Estetik Ödülü hem de İkincilik Ödülü’yle Altınbaş Üniversitesi’nin ismini başarıyla duyurmak bizim için gurur vericiydi” dedi.

    “Üniversitemiz sponsor oldu”
    Yapılan ön değerlendirme sonrasında tasarladıkları köprünün imalatını da tamamlayarak yarışmaya katıldıklarını belirten Furkan Narlıtepe, “Mesleki anlamda teori ve pratiğin iç içe geçtiği bu yarışma, gerek öğrencilerimizin bu tecrübeyi yaşaması, gerekse de yurtiçi ve yurtdışından gelen birçok insanla tanışıp çevrelerini genişletmeleri adına çok faydalı. Bu tip uluslararası ya da ulusal çaptaki yarışmalara katılımın yanında, elde edilen başarılar öğrencilerimizin mesleki hayata daha da özgüvenle adım atmaları yolunda da çok kıymetli” şeklinde konuştu.
    “Yarışmaya katılmaya karar verdiğimiz andan itibaren Bölüm Başkanımız ve Dekanımız manen desteklerini hiç eksik etmediler. Bu süreçte özel sektörden bizi destekleyen bir çok firma oldu. Aynı zamanda üniversitemizin yarışma katılım ücretlerine sponsor olması da bizim için çok önemliydi” diyen Furkan Narlıtepe, “Elde edilen böylesi başarılarla, bundan sonraki ulusal ve uluslararası yarışmalarda Altınbaş Üniversitesi adı daha birçok platformda duyulacaktır” ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.