DOLAR 41,8541
EURO 48,9755
ALTIN 5738,028
BIST 10362,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Anadolu Kısaları Forum’da seçilen projeler açıklandı

    Anadolu Kısaları Forum’da seçilen projeler açıklandı
    16.10.2025
    A+
    A-

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla, Anadolu Kültür, Sanat ve Sinema Derneği tarafından düzenlenen 24-28 Ekim 2025 tarihleri arasında İstanbul Atlas Pasajı Etkinlik Alanlarında gerçekleşecek Anadolu Kısaları Forum’un seçilen projeleri açıklandı.

    Kısa film alanında üretimi desteklemeyi, yaratıcı profesyonelleri bir araya getirmeyi ve uluslararası iş birliklerine zemin hazırlamayı amaçlayan Anadolu Kısaları Forum’da, seçilen projeler alanında uzman yerli ve yabancı eğitmenlerin katkılarıyla geliştirilecek. Avrupa’dan gelen konuşmacılar, festival, dağıtım ve satış süreçlerine dair deneyimlerini paylaşarak projelere uluslararası bir bakış açısı kazandıracak. Seçilen projeler arasında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen yedi yapım da yer alıyor.

    Anadolu Kısaları Forum’da Seçilen Projeler Belli Oldu

    Bu yıl Anadolu Kısaları Forum’da yer alacak kısa film projeleri arasında; yönetmenliğini Sahar Alhoz’un, yapımcılığını Abdulhamit Güler’in yaptığı “Sığınak”, yapımcılığını ve yönetmenliğini Oya Doğan’ın üstlendiği “Narkolepsi”, Merve Kuzu Arslan’ın yönetmenliğini, Ahmet Faruk Arslan’ın yapımcılığını üstlendiği “Kıyamet Adam”, yönetmenliğini Yaşar Güney Yurdakul’un, yapımcılığını Koray Arıgümüş’ün yaptığı “Bir Gece Kadar Uzak”, yönetmenliğini Onur Uzun’un yaptığı, yapımcılığını Vildan Erşen’in üstlendiği “Bıçak Atmada Üstüme Yoktur ya da Tuhaf Bir Aşk ve Ölüm Vakası”, Tuğçe Yolcu ve Farah Emine Erdem’in yapımcılığını üstlendiği, Berkan Aktepe imzalı “Hallika”, yapımcılığını Hilal Şenel’in üstlendiği, Aslı Melisa Uzun’un yönettiği “Ters Akıntı”, yapımcılığını Ekim Karakoç’un üstlendiği, yönetmenliğini Ezgi Temel’in yaptığı “Yıldız”, Ali Rıza Bayazıt imzalı, yapımcılığını M. Kerem Kurtuluş ve Ali Rıza Bayazıt’ın üstlendiği “Yama”, yapımcılığını ve yönetmenliğini Muhammet Emin Altunkaynak’ın üstlendiği “Tavukkarası”, İzel Karadeniz imzalı, senaristliğini İzel Karadeniz ve Kübra Kara’nın, yapımcılığını Zeynep Ceren Özden’in üstlendiği “Susayan Balıklar”, yönetmenliğini Batınay Ünsür’ün, yapımcılığını Eray Durak’ın yaptığı “Posa”, Batuhan Yalaz’ın yönettiği, senaristliğini İdil Hazal Acar’ın, yapımcılığını Mina Kazanç ve İdil Hazal Acar’ın paylaştığı “Tektekçi”, yapımcılığını Didem Nur Yayman’ın yaptığı, Halime Usta’nın yönettiği “Orlando”, Efe Can Yıldız imzalı, senaristliğini Efe Can Yıldız ve Cemre Saraç’ın, yapımcılığını Okan Açmak’ın yaptığı “Sessiz Bir Muhteşemlik”, yapımcılığını Sığla Ünal ve Orkun Huylu’nun yaptığı, Ecre Begüm Bayrak’ın yönettiği “İstiğfar ya da Kar” ve yapımcılığını Ayşe Gümüşel, Orhan Ersan ve Ahmet Toğaç’ın yaptığı, Deniz Mıdık ile Efe Akarsu’nun birlikte yönettiği “Kör Eros” yer alıyor.

    Anadolu Kısaları Forum’un Seçici Kurulunda Rabia Özmen ve Melda Çınar

    Forumun seçici kurulunda kısa film alanında önemli çalışmalara imza atan iki isim bulunuyor. Rabia Özmen, 1998 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Özmen, çeşitli yapımlarda görev aldıktan sonra yönetmenliğe yöneldi. İlk kısa filmi “Prosedür” ile dünya prömiyerini 31. Saraybosna Film Festivali’nde yaptı. Özmen, halen bir prodüksiyon ajansında Creative Director olarak çalışmalarını sürdürüyor.

    Forum’un ikinci seçici kurul üyesi ise 1977 yılında İzmir’de doğan Melda Çınar. Radyo-TV ve Sinema eğitimini Amerika’da tamamladı. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli film festivallerinde görev alan Çınar, ayrıca bir Amerika–Arjantin ortak yapımı belgeselde çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra dizi, tanıtım filmi ve montaj alanlarında freelance olarak çalışmalar yürüttü. 2021 yılında Crossroads Kısa Film Festivali’nin ön jürisinde yer alan Çınar, son yıllarda film yapımcısı olarak kariyerine devam ediyor.

    Değerli seçici kurul üyeleri Rabia Özmen ve Melda Çınar’a, seçici kurul sürecinde gösterdikleri dikkatli ve özverili katkıları için içtenlikle teşekkür ederiz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.