DOLAR 32,4697
EURO 34,6741
ALTIN 2394,512
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Anadolu’daki kullanıcılar Mynet’i seçti

    Anadolu’daki kullanıcılar Mynet’i seçti
    03.07.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin lider dijital platformu Mynet, bir kez daha Anadolu’daki internet kullanıcılarının öncelikli tercihi oldu.

    Kurulduğu 1999 yılından bu yana Türkçe içeriğin zenginleşmesi için çalışan Mynet, medya şirketleri arasında liderliğini korumayı sürdürüyor. Google Trends üzerinde yapılan bir çalışmaya göre şirket, Türkiye haritasında en çok tercih edilen yayıncı olmayı başardı.

    Türkiye genelinde büyük şehirlerdeki kullanıcılar ile Anadolu’daki daha az nüfuslu şehirlerin kullanıcıları arasındaki farkları da ortaya koyan araştırmaya göre Mynet 72 ilde en çok aranan ve tercih edilen medya şirketi. Mynet, kalan 9 ilde de her beş kullanıcıdan birinin tercihi olmayı başarıyor. Mynet’in en çok tercih edildiği ilk 10 ildeki payı ise yüzde 50’yi geçiyor. Bu, o illerde yaşayan her iki kişiden birinin gündemi Mynet’ten takip ettiğini gösteriyor.

    İstanbul’un ziyaretçi sayısı olarak liderliği elinde tuttuğu Türkiye haritasında, bölge ve il bazındaki dağılım da dikkat çekiyor. Buna göre hangi ilde, nüfusun ne kadarının Mynet’i diğer kanalların önünde konumlandırdığına bakıldığında Ege Bölgesi’nde Kütahya, Marmara Bölgesi’nde Bilecik, İç Anadolu’da Yozgat, Akdeniz’de Kahramanmaraş, Karadeniz’de Tokat, Doğu Anadolu’da Ağrı ve Güneydoğu Anadolu’da Batman oransal olarak öne çıkıyor. Mynet, bu iller dahil olmak üzere pek çok noktada hem il merkezleri hem de ilçe bazında öncelikli olarak tercih edilen medya şirketi olmayı başarıyor.

    TÜRKİYE GÜNDEMİ MYNET’TEN TAKİP EDİYOR

    Son bir yıllık dönemi içeren karşılaştırmaya göre Anadolu’da yaşayan kullanıcılar Mynet’i daha fazla ziyaret etmenin yanında sitede daha fazla vakit de geçiriyor. Bu kullanıcılar, büyük şehirlerdekilere oranla Mynet’i yüzde 5 oranında daha sık ziyaret ediyor; aynı zamanda her ziyaret başına yüzde 15 daha fazla sayfa geziyor.

    Sitede kalma sürelerine bakıldığında ise Anadolu’daki kullanıcıların büyük şehirlerdekilere oranla yüzde 42 daha fazla zaman geçirdiği görülüyor.

    ZİYARETÇİLERİN YÜZDE 80’İ MOBİL

    Kurulduğu günden bu yana kullanıcıların taleplerine göre içerik türü ve sunumunu çeşitlendiren Mynet, günümüzde sanal dünyaya erişimde öncelikli tercih haline gelen mobil cihazlarda da dikkat çekici oranlara ulaşıyor.

    Anadolu’daki kullanıcıların mobil cihaz kullanım oranı yüzde 73’lere ulaşırken, büyükşehirlerde bu oran yüzde 80’e kadar yükseliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.