DOLAR 32,5635
EURO 34,7289
ALTIN 2486,942
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ananas Woodworking’in yeni mobilya koleksiyonu “Docia” ilhamını doğadan alıyor

    Ananas Woodworking’in yeni mobilya koleksiyonu “Docia” ilhamını doğadan alıyor
    16.09.2020
    A+
    A-

    Endüstri ürünleri tasarımcıları, teknikerler ve teknik el becerisi yüksek marangozlardan oluşan ekibiyle tasarım ve üretim becerisi yüksek bir ahşap atölyesi olarak hizmet veren Ananas Woodworking, doğadaki “dokya” adı verilen kaya formlarından aldığı ilhamla biçimlenen ve iddiası sadeliğinde olan yeni mobilya koleksiyonu “Docia”yı sundu.

    Endüstri ürünleri tasarımcıları Çağdaş Cantürk ve Altuğ Toprak liderliğinde İzmir’de kurulan, genç ve dinamik ekibi ile faaliyet alanlarını günden güne genişleten Ananas Woodworking, yeni mobilya serisi “Docia”yı tanıttı. Endüstriyelleşmenin etkisiyle kaybolmakta olan ahşap el işçiliği ve yerel üretim tekniklerinin sürdürülmesine katkıda bulunmayı hedefleyen Ananas Woodworking’in doğada bulunan ve “dokya” adı verilen kaya formlarından ilham alarak tasarladığı ürün grubu, sade çizgileri ile minimalist bir iddia ortaya koyuyor. Malzeme kullanımında tercih edilen Anadolu meşe ise serinin cazibesini en üst noktaya taşıyor.

    Yoğun el işçiliği taşıyan “Docia” serisi; tek ayaklı bir masa, mekanın her noktasında konumlandırılabilecek geniş depolama alanları barındıran bir tv ünitesi ve sehpalardan oluşuyor. Tıpkı zaman içerisinde şiddetli sağanaklar ve kuvvetli rüzgarların gevşek yapılı kayaları aşındırmasıyla ortaya çıkan “dokya” formları gibi heybetli ve sağlam bir duruşa sahip olan ürünlerdeki her bir çıta birer taşıyıcı görevi üstleniyor. Tablalarda ise olabildiğince masif blok etkisi yaratılmaya çalışılmış. Yüksek kalite organik yağ uygulanmış Docia masa, meşe ağacı tabla ve etrafı birbirinden bağımsız çıtalardla biçimlenen çember ayaklardan oluşuyor.

    TV ünitesinde ise kapak ve gövdede tekrarlı meşe çıtalarla oluşturulan ritmi mobilyanın arka kısmına da taşıyan tasarımcılar, bu şekilde ürünün sadece duvara dayalı olarak değil mekanın ortasında da kullanılabilmesini sağlamış. Böylece tv ünitesi hem mekanı bölme hem de yüksek depolama imkanı sunuyor. Docia orta sehpa ise yaşam alanlarını tanımlı hale getirmenin yanında, ergonomik tasarımıyla kullanım kolaylığı sağlıyor. Benzer niteliklerdeki yan sehpa ise hafifliği sayesinde kolayca taşınabiliyor. Seri içerisinde yer alan ürünler bir araya geldiklerinde ise tıpkı doğadaki kaya oluşumları gibi farklı yüksekliklerdeki organik yapıları andırıyor. Ağacın doğallığı göz önünde bulundurulduğunda, Docia ürünlerinin farklı desenlere ve dokulara sahip olması da kaçınılmaz oluyor.

    Mobilya tasarımlarında en kuru ve en dayanıklı ağaçları işleyen Ananas Woodworking, ürünlerin korunmasını ahşap üzerine uygulanan %100 organik ve çevre dostu yağlar ile sağlıyor. Aynı zamanda EN 71-3 (oyuncak güvenliği) standardına sahip olan yağlar, uçucu bileşenler ve formaldehit gibi zararlı kimyasallar içermiyor. Kullanılan yüzey yağı aynı zamanda gıda ile temas edebilecek yüzeyler için sözkonusu olan ve Avrupa’daki yasal gerekliliklere tam uyum sağlayan Eurofins “Fit For Food” sertifikasına da sahip. Yağlarla bitişi yapılan Docia serisi mobilyalara kolayca bakım yapılabiliyor. Yüzey üzerine zımpara işleminden sonra tekrar yağlama rahatlıkla uygulanabiliyor. Bu sayede zamanla kullanıma bağlı oluşacak hatalar, izler ve lekeler kaybedilebiliyor; ürünler uzun ömürlü ve dayanıklı yapılarıyla nesiller boyu kullanılabiliyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.