DOLAR 32,383
EURO 35,0516
ALTIN 2326,196
BIST 9088,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ankara Festivali’nde suyun hikayesi anlatıldı

    Ankara Festivali’nde suyun hikayesi anlatıldı

    Büyük Ankara Festivali’nde ASKİ çadırında çeşitli tanıtımlar ,fotoğraflar ve büyük maketlerle , suyun evlere yolculuğu hakkında bilgi veriliyor.

    TÜRKİYE’NİN EN MODERN VE BÜYÜK ARITMA TESİSLERİNDEN BİRİ OLAN İVEDİK ARITMA TESİSİ’NDEN, YILLARDIR ANKARALILARA TEMİZ İÇME SUYU SAĞLAYAN ASKİ; BEYPAZARI, BALA VE POLATLI’YA KURDUĞU “Uzay Teknolojisi” MEMBRAN ARITMA TESİSLERİNİN BİR TANITIMINI DA YAPIYOR

    Büyük Ankara Festivali’nde ziyaretçiler, bir taraftan eğlenceli zaman geçirirken bir taraftan da Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşlarını tanıma imkanı buluyor.

    Büyükşehir Belediyesi’nin halka temiz su sağlama, kent merkezi ve çevre ilçelerin atık su altyapısının yapılması gibi çok önemli görev ve sorumluluklarını yerine getiren kuruluşu ASKİ Genel Müdürlüğü’nün çadırında festival ziyaretçileri, musluğu çevirerek kolayca ulaşılan içme suyunun nasıl temiz ve sağlıklı su haline getirilişinin hikayesini uygulamalı tanıtımlarla öğreniyor.

    Ankara’da  dört yerde Nasa Arıtma Yöntemi

    Festival ziyaretçileri, ASKİ Genel Müdürlüğü’nün 3 ilçede kurduğu, astronotların aylarca süren uzay yolculuklarında içme suyu elde edebilmeleri için NASA tarafından geliştirilen “Membran Arıtma Sistemi”nin (Ters Ozmos) demosunu da ASKİ çadırında görebiliyor.

    ASKİ yetkililerinin verdiği bilgiye göre;  Beypazarı Arıtma Tesisi’nde ilçe merkezinin tamamının, Polatlı Yüzükbaşı Arıtma Tesisi’nde ilçe merkezi ve 5 köyün, Bala’da Karadalak Arıtma Tesisi’nde Bala merkez ve 15 köyün, Bala Kesikköprü Tepeköy Arıtma Tesisi’nde de 18 köyün temiz içme suyu temininde “Membran Arıtma Sistemi”ni kullanıyor.

    “Membran Arıtma Sistemi”nde; barajlardan veya kuyulardan çıkarılan ham su, yüksek basınçlı pompalarla 0.1 mikron deliklere sahip beyaz “membran kılıfları”ndan geçiriliyor ve insanlar için yararlı olan moleküller temiz su tankına toplanırken, zararlı olan moleküller de tahliye ediliyor. İşlemde son olarak da temiz su klorlanarak şebekeye dağılımı sağlanıyor.

    ASKİ ayrıca, merkezden 11 ekiple takibini yaptığı Ankara genelinde 981 su deposunda klorlama işlemi yaparak, suyu mikroptan ve bakteriden arındırıyor. ASKİ, elektriğe ulaşılamayan yerlerde de güneş enerjisinden sağladığı elektrikle klorlama işlemini yapıyor. “Ters Ozmos” sistemi olarak da adlandırılan su arıtma teknolojisinde her türlü suyun arıtılmasında gelinen en son nokta olarak değerlendiriliyor.

    UZAK KÖYLERE, 104 PAKET İÇME SUYU ARITMA TESİSİ

    ASKİ Genel Müdürlüğü, merkezden uzak mahallelere de 104 adet paket içme suyu arıtma tesisi kurdu. Paket içme suyu arıtma sisteminde ise temiz suya ulaşmanın bir diğer yolu olan “Kumlama” yöntemi kullanılıyor.

    ASKİ’nin İvedik Arıtma Tesisi’nde de Ankaralılar “betonarme” (konvansiyonel) denilen, “durulama, kumlama, bekletme” yöntemi ile temiz ve sağlıklı suya ulaşıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.