DOLAR 32,5041
EURO 34,912
ALTIN 2444,462
BIST 9703,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ankara’da müthiş bir Maker Rüzgarı esti

    Ankara’da müthiş bir Maker Rüzgarı esti
    03.04.2018
    A+
    A-

    TOBB ETÜ Konferans Merkezi, 31 Mart 2018 Cumartesi gününü Ankara Mini Maker Faire günü ilan etti! Daha önce hiç biraraya gelmeyen mucit çocuklar, ustalar, zanaatkarlar, bilim insanları ve girişimciler bir araya gelerek 2.000’e yakın Ankaralı ziyaretçileri ile buluştular.

    İlki 2014 yılında İstanbul’da düzenlenen Maker Faire dünya çapında gerçekleştirilen ‘kendin-yap’ kültürünü kutlayan bir festival. Ekim 2017’de Haydarpaşa’daki büyük başarıdan sonra, 2018 yılında tüm yurda yayılmayı hedefleyen Maker Hareketi’nin ilk durağı ise başkent oldu.

    Ankara Mini Maker Faire festivalinde 50’den fazla proje sergilendi, 20’ye yakın atölye gerçekleştirildi ve 2.000 kadar ziyaretçi ağırlandı. Çocuklar atölyelere katılarak yeni beceriler edindi ve evde/okulda uygulayabilecekleri bilgiler öğrendiler. Yetişkinler ise bu kadar yaratıcı insanı bir arada görmenin şaşkınlığı ile beraber geleceğe dair umutla doldular.

    Maker Faire’ı Türkiye’ye getiren Halil Aksu etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Maker Faire ile ülkemizin geleceğine şekil verecek çocuklar ve girişimciler kendi problemlerini kendileri çözüyorlar. Bunun için gerekli yetkinlikleri genelde kendi kendilerine öğreniyorlar. Pek çoğu da yaptıklarını, öğrendiklerini paylaşıyorlar. İşte bunlar tam Maker kültürünün en temel özellikleridir.” diye konuştu.

    2019 hedefinin iki kat büyümek olduğunu söylenen Aksu, sözlerini söyle sürdürdü “Bu yılki etkinlikte emeği geçen, destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu sene Ankara bize güneşli ve yaratıcı yüzünü gösterdi. Seneye daha kapsamlı bir Maker Faire festivaliyle Mart ayında yine Ankara’da olacağız.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.