DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Anneler bebek alışverişinde en çok çevresine güveniyor

    Anneler bebek alışverişinde en çok çevresine güveniyor
    18.09.2020
    A+
    A-

    Annelerin bebekleri için yaptığı alışverişlerde satın alma alışkanlıkları üzerine bir araştırma gerçekleştiren Wee Baby, araştırmadan çıkan etkileyici sonuçları paylaştı.  Araştırma sonuçları, tavsiyenin annenin satın alma alışkanlıklarında önemli bir yeri olduğunu ortaya koyuyor.  Araştırmaya göre, bebeği için ilk alışverişini hamileliğin son aylarında anne-bebek mağazalarından yapmayı tercih eden annelerin, satın aldıkları ürünün yerli üretim olmasına da daha fazla dikkat etmeye başladığı görülüyor.

     

    Anne bebek sektörünün öncü markalarından Wee Baby’nin annelerin satın alma davranışlarını anlamak için yaptırdığı son araştırması, tavsiyenin bebek ürünleri tercihinde ilk sırada yer aldığını gösteriyor. Farklı eğitim ve yaş grubundan annelerin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada satın alma aşamasında en önemli kriter olan tavsiyeyi, ‘görsellik ve içerik’ izliyor. Ayrıca araştırma annelerin ilk aldıkları tavsiyeye uzun yıllar sadık kaldığını gösteriyor. Sadece yakın çevrenin tavsiyeleriyle yetinmeyen anneler, bebekleri için yapacakları alışveriş öncesinde forumlar, gruplar ve sosyal medya üzerinden de araştırmalar yapıyor. Araştırma, markaların sosyal grup sembolü olduğunu da ortaya koyarak, annelerin o gruba katılmak için de alışveriş yaptığını ortaya koyuyor.

     

    Bebekler büyüdükçe öncelik değişiyor

    Araştırma, bebekler büyüdükçe annelerin tercihlerinde kriterlerin de değiştiğine dikkat çekiyor. Anneler, bebekleri büyüdükçe marka yerine fiyat ve bebeklerin tercihlerine odaklanıyor. Markaların üretim yerlerinin karar verme aşamasındaki etkisinin de değerlendirildiği araştırmada birçok anne aynı standartlardaki iki ürün arasında yerli markayı tercih edeceğini söylüyor. 1-3 yaş bebeği olan annelerde ise bebek büyüdükçe bebeğin tercihinin ve indirim, kampanya gibi avantajların satın almada daha etkili olduğu görülüyor. Annelerin çoğu ilk alışverişlerini fiziki mağazalardan yaparken, ürünleri mağazada bulamadıklarında e-ticaret sitelerine yöneliyorlar. Anneler her yerin kapalı olduğu durumlarda ise eczanelerden alışveriş yapıyor.

     

    Güvendikleri marka ile bağ kuruyorlar

    Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Burda Bebek Genel Müdürü Zeki Armağan; “Geliştirdiğimiz ürünlerimizle anne ve bebeklerin hayatını kolaylaştırırken, yaptığımız araştırmalarımızla da annelerimizin içgörülerine ve satın alma davranışlarına ışık tutuyoruz. Annelerin bebek alışverişlerinde satın alma davranışları üzerine gerçekleştirdiğimiz son araştırmamız da gösteriyor ki, anneler güvenilir bir destek aradıklarında öncelikle yakın çevrelerinden tavsiyeye ihtiyaç duyuyor. Sosyal medya da mesafeleri kısaltarak, oturduğumuz yerden bilgi alma, öğrenme, soru sorma, tavsiye alma ve araştırma yapma anlamında anneler için büyük bir kaynak sunuyor. Araştırmanın bir diğer önemli çıktısı ise annelerin tavsiye üzerine satın aldıkları bir ürüne güvendiklerinde tercihlerini değiştirmeme direnci…”

     

    Alışverişler internete yoğunlaşacak

    Araştırmaya katılan annelerin Wee Baby ürünlerini herkese hitap ettiği, uygun fiyatlı olduğu, çeşit zenginliği, yaygın ve ulaşılabilir olduğu için tercih ettiğini söylediğini belirten Armağan, özellikle Covid-19 salgını sonrası sosyal medya ve internetin satın alma sürecinde daha etkin olacağını söyledi. Bu süreçte tüketici alışkanlıklarını yakından takip ederek, dijitale kayan alışkanlıklar nedeniyle e-ticaret tarafına daha da yoğunlaştıklarını belirten Armağan, gerek ürünleri gerek projeleriyle annelerin her an yanlarında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.