DOLAR 32,5075
EURO 34,8024
ALTIN 2486,391
BIST 9547,9
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Apsiyon ile hatalı faturalar tarihe karışıyor

    Apsiyon ile hatalı faturalar tarihe karışıyor
    14.04.2020
    A+
    A-

    ‘‘Site Yöneticisinin Dijital Asistanı’’ sloganıyla Türkiye genelinde 750 binden fazla konuta hizmet veren Apsiyon, hayatı kolaylaştıran yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘Yetkili Sayaç Okuma Belgesi’ alan Apsiyon sayaçları uzaktan ve online okuyarak, fiziksel okumalardan kaynaklanan yanlış fatura kesilmesinin önüne geçiyor.

    Toplu yaşam alanı yöneticilerine CRM’den finans yönetimine, bakım takibinden dijital güvenlik sistemlerine kadar entegre çözümler sunan Apsiyon, merkezi ısıtma ve sıhhi sıcak su sistemlerinde, “Isının ve Sıcak Su Giderlerinin Paylaşılmasına İlişkin Yönetmelik” kapsamında ‘Yetkili Sayaç Okuma ve Dağıtım Şirketi’ oldu. Online okuma ile sosyal izolasyonun korunmasına da katkı sağlayan Apsiyon, anlık ve günlük okumalarla, fiziksel sayaç okumalarında, faturalarda yaşanan hatalara engel oluyor.

    Fiziki okuma kaynaklı hataların önüne geçiyoruz

    Sayaç okuma, muayene, kalibrasyon hizmetleri ve tüm bu süreçlerin yönetimi konusunda site ve apartman yönetimlerinden çok fazla talep aldıklarını sözlerine ekleyen Apsiyon CEO’su Kudret TÜRK; “Aldığımız belge ile artık “Yetkili Sayaç Okuma ve Dağıtım Şirketi” olduk. Böylelikle hizmet verdiğimiz binalara hem kaliteli ve güvenilir hizmet konusunda katkı sağlıyoruz, hem de zamandan kazandırıyoruz. Bu amacı yerine getirmek için de Apsiyon’la entegre çalışan Uzaktan Sayaç Okuma ve Faturalandırma Sistemimizi devreye soktuk. Kurduğumuz bu sistem ile site yönetimlerini tekrar eden maliyetlerden kurtarıyoruz ve aynı zamanda yönetmelik değişiklikleri hakkında düzenli olarak bilgilendirmeler yapıyoruz” dedi.

    Komşunun faturasını ödemek yok

    TÜRK; “Ayrıca uzaktan online okuma hizmetimiz ile fiziki okumalardan kaynaklı hataların önüne geçiyor, artı olarak bu dönemde korunması gereken sosyal mesafe kuralının uygulanmasına da katkı sağlıyoruz. Öyle ki, fiziki okuma kaynaklı olarak, yıllarca komşusunun doğalgaz faturasını ödeyenler olduğunu biliyoruz. Biz anlık ve günlük okumalarla kayıpların ve bu tarz hataların önüne geçiyoruz. Bundan sonra kimse komşusunun faturasını ödemeyecek” dedi.

    Yönetmelikle gelen uygulamaların yerine getirilmesi için her zaman yardımcı olacağız

    2018 Temmuz ayında çıkan yönetmelik kapsamında, ısı sayaçlarının (Kalorimetre) da elektrik, doğalgaz ve su sayaçları için uygulanan mevzuata dahil edildiğini vurgulayan TÜRK, sözlerine şöyle devam etti, “Bu yönetmelikle birlikte ısı sayaçları için 5 yılda bir periyodik muayene gibi zorunluluklar getirildi. Muayenesiz ısı sayacı kullananlara ‘Damgasız Ölçü Aleti Kullanma’ cezası uygulanacak. Dolayısıyla 5 yıldan fazla zamandır kullanılan sayaçların da kalibrasyonunun yapılması gerekiyor. Apsiyon olarak müşterilerimizin bu yönetmeliklerle birlikte gelen zorunluluklarını da yerine getirmelerine ve bu sayede ceza almamalarına yardımcı oluyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.