DOLAR 32,3363
EURO 35,2038
ALTIN 2246,647
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ara tatilde süte ve spora ara vermeyin

    Ara tatilde süte ve spora ara vermeyin
    20.01.2020
    A+
    A-

    Okullar yarıyıl tatiline girdi. Tatil döneminde beslenme ritminin değiştiğine dikkat çeken Teksüt, soğuk havalarda bağışıklık sisteminin güçlü tutulmasına dikkat çekti. Teksüt, ebeveyn ve çocuklara seslenerek, “keyifli ve sağlıklı bir ara tatili için süt, yoğurt, peynir tüketmeye ve sportif aktivitelere ara vermeyin” tavsiyesinde bulundu.

    Tavsiye, Teksüt Kalite Müdürü Orhan Kaplan’dan geldi. Tatil döneminde çocukların genel olarak geç yattığını, dolayısıyla geç kalktığını ve sabah kahvaltısının da ötelendiğini söyledi. Kaplan, “Ertelenen kahvaltı nedeniyle süt-peynir tüketimi de erteleniyor, hatta bazen vazgeçiliyor” dedi.

    Soğuk günlerde bağışıklık sistemi dirençli tutulmalı

    “Oysa kış dönemindeyiz. Doğru beslenmeyle vücudumuzu dirençli tutmalıyız” diyerek sözlerini sürdüren Teksüt Kalite Müdürü, “Özellikle bu dönemde kalsiyum, protein, B vitaminleri, fosfor, magnezyum gibi bağışıklık sistemimizi dirençli ve güçlü tutacak yapı taşlarına önem vermeliyiz. Bu yapıtaşlarının yer aldığı en önemli kaynağın da süt ve süt ürünleri olduğunu unutmamalıyız. Süt ve peynir, tereyağı, ayran, yoğurt gibi süt ürünleri, sağlıklı beslenmenin ayrılmaz parçaları” bilgisini paylaştı.

    Spor şart!

    Tatil döneminde süt ürünleri kadar fiziksel aktivitelerden de vazgeçilmemesi gerektiğini belirten Orhan Kaplan, “Süt ürünlerini içeren dengeli beslenme ve yaşa uygun sportif aktivite, kelimenin tam anlamıyla ideal ikili olarak tanımlanabilir. Doğru beslenme ve spor, sadece bağışıklık sistemini değil, fiziksel ve sosyal gelişimin yanı sıra özgüven duygusunu da destekler” dedi.

    Teksüt Akademi’de süt ve peynir dağıtıldı

    Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, tüm bu olguları göz önünde bulundurarak, Bandırma’da Teksüt Bandırma Basketbol Kulübü’nün altyapısına devam eden çocuk ve gençlere süt ve peynir dağıttı. Çocuklara kulüp hocaları tarafından Teksüt Krem, Kaşar, Üçgen, Süzme ve Çeçil Peynirlerin yanı sıra Teksüt Süt verildi.

    Yüzlerce sporcu yetiştiriyor

    Hatırlanacağı üzere Teksüt, 2019-2020 sezonu itibarıyla Bandırma Basketbol Kulübü’ne sponsor olmuştu. Teksüt Bandırma Basketbol Kulübü, bugün Türkiye’nin en büyük basketbol altyapı organizasyonlarından birine sahip. Kulübün altyapısında yüzlerce sporcu yetişiyor. ”Adım Adım Zirveye” sloganı ile gün geçtikçe büyümeye devam eden organizasyon, Teksüt Akademi yapılanmasıyla Bandırma’nın yanı sıra İzmir, İstanbul ve Antalya’da 6-16 yaş arası 750 çocuk ve gence basketbol eğitimi sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.