DOLAR 32,5154
EURO 34,7949
ALTIN 2471,499
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Arçelik’ten iki yeni şirket

    Arçelik’ten iki yeni şirket
    10.04.2018
    A+
    A-

    Küresel ölçekte faaliyetlerini genişleten Arçelik, yeni sektörlerdeki atılımlarına devam ediyor. Arçelik endüstriyel motorlarla ilgili faaliyetlerini artık yeni kurduğu WAT Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş., ödeme sistemleriyle ilgili çalışmalarını ise Token Finansal Teknolojiler şirketleri üzerinden yürütecek.

    Sanayileşme ve teknoloji alanında gelişime öncülük eden Arçelik, günümüz koşullarının gerektirdiği dönüşümleri yerine getirebilmek amacıyla yeni sektörlerde atılımlarına devam ediyor. Arçelik bu kapsamda; şirketin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan WAT Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Token Finansal Teknolojiler adında iki yeni şirket kurdu.

    Şirket bundan sonra endüstriyel motor konusundaki faaliyetlerini, WAT Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. çatısı altında toplayacak. Yeni şirket ile birlikte mevcut motor üretimi ve satışıyla sınırlı iş modelinin, endüstriyel sistem çözüm sağlayıcısı bir modele dönüştürülmesi hedefleniyor. WAT Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketinin öncelikli alanları; mevcut ürün gamının genişletilmesinin yanı sıra, savunma sanayi, elektromobilite ve endüstriyel servo motor pazar ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmak olacak.

    Arçelik, Token Finansal Teknolojiler şirketi ile de, yeni nesil ödeme sistemleri alanında yakaladığı başarıları daha da yukarıya taşımayı amaçlıyor. Token Finansal Teknolojiler, alışveriş deneyimi ve müşteri alışkanlıkları dönüşürken, geleceğin perakende ve ödeme servislerine odaklanacak. Şirket, yazılım bazlı perakendecilik ve ödeme alanlarında katma değerli çözümler geliştirmeyi hedefliyor.

    Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu konuyla ilgili açıklamasında, “Ana faaliyet alanımızı güçlendirmeye ve sınırlarımızı genişletmeye odaklanırken; yeni, sürekli ve tekrar eden gelir kaynakları oluşturmayı da hedefliyoruz. Ürün ve hizmetleri bir arada sunan entegre çözümler ve platformlar geliştirmeyi amaçlıyoruz. Kurduğumuz iki yeni şirketin pazar dinamiklerine hızlı yanıt vermemizi sağlayacağına ve stratejik iş birlikleriyle yeni iş alanlarına girişimizi kolaylaştıracağına inanıyorum. Bu adımlarımızla, müşteri ihtiyaçlarına özel çözümler sunarak, hedeflerimize daha hızlı ulaşacağız. Gelecek dönem Arçelik için çok önemli fırsatları barındırıyor, endüstriyel motor ve finansal teknolojiler alanındaki yeni girişimlerimiz tüm paydaşlarımız için önemli değer yaratacaktır” dedi.

    Endüstriyel Motor Faaliyetleri

    Arçelik’in endüstriyel motor üretim faaliyetlerinin kökeni 1965 yılına dayanıyor. Endüstri ihtiyaçlarına göre tasarlanmış; uzun ömürlü ve yüksek verimli motorlarıyla, lider makine ve ekipman üreticilerinin başlıca tercihi olan WAT motorları, 25 farklı ülkeye olan ihracatı ile sektörde öncü konumda yer alıyor.

    Yeni Nesil Ödeme Sistemleri

    1985 yılından beri ödeme kaydedici cihazlar alanında faaliyet gösteren Arçelik, Türkiye’de ilk yazarkasa cihaz onayı alan şirket konumunda. Ödeme Kaydedici Cihazlar pazarında %50’den fazla pazar payı ile liderliğini sürdürüyor. 2013 yılında yazarkasa ve EFT-POS sistemlerini birleştirerek, YazarkasaPOS ürününde ilk Tübitak onaylı üretici olmuş ve YazarkasaPOS ürününde de pazar lideri.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.