DOLAR 32,5212
EURO 34,867
ALTIN 2439,759
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Arıkan Saat Baselworld 2017’ye damga vurdu

    Arıkan Saat Baselworld 2017’ye damga vurdu

    Dünya saat pazarında yerini her gün biraz daha güçlendiren Arıkan Saat, saat ve mücevher sektörünün kalbinin attığı Baselworld 2017’ye katılarak yeni modellerini tanıtma fırsatı buldu. Bir Türk firması olarak Baselworld’e beşinci kez katılan Arıkan Saat, 2000’in üzerinde saat ve mücevher markasının katıldığı fuarda önemli iş birliklerine imza attı,
    Lee Cooper ve Slazenger markaları için İngiltere’ye distribütörlük verdi.


    Türkiye’de saat sektörünün öncülerinden Arıkan Saat, dünya saat ve mücevher sektörünün kalbinin attığı Baselworld 2017 fuarına katılarak son modellerini tanıtma fırsatı buldu. Lisans sahibi olduğu Lee Cooper, Quantum, Slazenger ve Wainer markalarıyla fuara katılan Arıkan, iş birliği anlaşmalarıyla da dünya saat pazarındaki yerini güçlendirdi.
    Dünya markaları ile bir arada
    İsviçre’nin Basel şehrinde düzenlenen fuarda gördükleri ilgiden dolayı son derece memnun olduklarını belirten Arıkan Saat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arıkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Saat ve mücevher sektörünün önde gelen firmalarıyla bir arada bulunup son model ürünlerimizi dünya vitrinine sunmaktan dolayı mutluyuz. Bu yıl dünyaca ünlü markaların standlarının yanında fuarda yer aldık ve büyük ilgi gördük. Baselworld 2017, Arıkan Saat adına oldukça verimli geçti.”
    “İki markamızla İngiltere pazarındayız”
    Saat ihracatında Türkiye’nin lideri konumunda olduklarını belirten Arıkan Saat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Arıkan, “Arıkan Saat olarak 1985’te saatçilik serüvenine ‘saat üretiminde evrensel başarı’ mottosuyla başladık. Bu sebeple Türkiye’de faaliyet gösteren diğer saat firmalarından farklı bir yapıyla ilerliyoruz ve üretici kimliğimizle öne çıkıyoruz. Kendi markalarımızda tasarım, üretim ve tüm dünya satış operasyonunu İstanbul’dan yürütüyoruz. Örneğin, Türkiye’nin ilk Swiss Made markası Wainer ile saat severlere ulaşılabilir lüksü yaşatıyoruz. Ayrıca Police ve Gant’ın tasarım ve üretiminde ILG Grup ile işbirliği yapıyor ve Türkiye distribütörlüğünü üstleniyoruz. Halen 3000 yurt içi ve 2000 yurt dışı satış noktasına sahip global bir güç konumundayız. 2016 yılında Lee Cooper ve Kenneth Cole markalarını satın aldık. Lee Cooper ile ilk başladığımızda 17 ülkeye Lee Cooper çıkarak başladık ve bu rakam Baselworld ile arttı. Hedefimiz, birkaç ay içerisinde Lee Cooper’ın 30 ülkeye dağıtımını gerçekleştirmek. Fuarda imzaladığımız iş birliği anlaşmaları ile pazardaki yerimizi güçlendirdiğimize inanıyoruz. Baselworld 2017’de Lee Cooper ve Slazenger markaları için İngiltere ile distribütörlük anlaşması yaptık, İngiltere bizim için çok önemli bir coğrafya. Şu anda 50’den fazla ülkeye Türk tasarımı saatlerini ihracat etmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin saat ihracatında lider olan Arıkan Saat olarak önümüzdeki dönemde de sektörün nabzını tutan fuar ve etkinliklere katılarak dünya saat pazarında adımızı duyurmaya devam edeceğiz” diye bilgi verdi.
    İlk kez 1917 yılında düzenlenen Baselworld, sektör trendlerinin belirlendiği ve sektör adına ortak sinerji yaratan bir platform olarak öne çıkıyor. İnovasyonların tartışıldığı, lüks mücevher ve saatlerde global trendlerin belirlendiği Baselworld 2017’ye bu sene 2000’in üzerinde marka ve 100.000’i aşkın ziyaretçi katıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.