DOLAR 32,4918
EURO 34,6017
ALTIN 2478,979
BIST 9565,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Arma Kontrol yeni fabrikasıyla üretim hacmini yüzde 70 artırdı

    Arma Kontrol yeni fabrikasıyla üretim hacmini yüzde 70 artırdı
    14.04.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin bariyer markası Arma Kontrol, yeni fabrikasıyla üretim kapasitesini yüzde 70 artırarak 2018 yılında ihracatını yüzde 50 yükseltmeyi hedefliyor. Girdiği uluslararası çarpışma testlerinden elde ettiği başarılı sonuçlarla son yıllarda yüksek ihracat rakamlarına ulaşan Arma Kontrol, dünyada aynı sektörde faaliyet gösteren birçok firmanın ulaşamadığı güvenlik seviyesi olan P1 derecesindeki ürünleriyle 2018 yılında 90 ülkeye ihracatı hedefliyor.

    Yerli mühendislerle geliştirdiği ürünlerle Türkiye’de P1 güvenlik seviyesi sertifikasını alan ilk ve tek üretici konumunda yer alan Arma Kontrol, yeni fabrikasıyla üretim kapasitesini yüzde 70 artırarak araç geçiş sistemleri, anti terör bariyer sistemleri ve otopark sistemlerinde dünyanın en önemli şirketleri arasında yerini aldı. Dünyada 3000’i aşkın önemli noktada güvenliği sağlayan Arma Kontrol, kurulduğu 2006’dan bu yana 45’e yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Hem Türkiye’de hem de tüm dünyada artan güvenlik ihtiyacı nedeniyle gelen yoğun taleplere, üretim hacmini genişleterek yanıt veren Arma Kontrol, yeni fabrikasında üretime başladı.

    ‘‘Türkiye’de üretilen hiçbir şey ithal edilmiyor’’

    Arma Kontrol CEO’su Koray Kartal; ‘’Güvenlik dünyada her zaman ön planda tutulması gereken temel bir ihtiyaç. Bu noktada hem dayanıklı hem de güvenilir projelerin altına imza atmak için üretim kapasitemizi artırarak yeni fabrikamızı hayata geçirdik. Artan talepler doğrultusunda iş hacmimizi, yeni fabrikamızla yüzde 70 oranında artırmış olduk.’’ dedi.

    En büyük hedeflerinin küresel arenada adından söz ettiren yerli bir firma olduğunu sözlerine ekleyen Kartal; ‘’Dünya markası olma yolunda özellikle çarpışma testleri bizim için çok önemli. Girmiş olduğumuz çarpışma testlerinde anti terör road blocker, anti terör mantar bariyer, teleskopik road blocker ürünlerimizle P1 derecesinde başarı elde ettik. İtalya’da gerçekleşen çarpışma testlerini P1 dereceyle geçen ilk Türk firması olmamız bizim için gurur verici. Bütün ürünlerimizin yerli kaynaklarla üretilmesine özen gösteriyoruz. Dünya standartlarında üretilen ürünlerimiz, Türk mühendislerimiz tarafından tasarlanıyor. Hammadde olarak dışa bağımlılığı en aza indirdik.’’ dedi.

    Afrika pazarındaki potansiyeli değerlendiren Arma Kontrol, bu bölgede beş farklı ülkede projelerine devam ediyor. Fransa ve İtalya gibi Avrupa ülkelerine de üretim yapan Arma Kontrol, hastane, askeri tesis, kamu binaları, okul, data center, banka genel müdürlükleri gibi önemli noktaların güvenliğini sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.