DOLAR 32,5996
EURO 34,8349
ALTIN 2492,173
BIST 9502,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Asansör devlerinin İstanbul’daki buluşmasına OTIS damga vurdu

    Asansör devlerinin İstanbul’daki buluşmasına OTIS damga vurdu
    18.11.2018
    A+
    A-

    Uluslararası asansör ve yürüyen merdiven pazarının en prestijli organizasyonlarından biri olmaya aday IEESUluslararası Asansör ve Yürüyen Merdiven Sempozyumu’na sektör lideri OTIS ağırlığını koydu.

    Elevator World Inc. ve Liftinstituut Solutions B.V’nin birlikte düzenlediği,Uluslararası Asansör ve Yürüyen Merdiven Sempozyumu’nda (Internationlal Elevator & Escalator Symposium-IEES) İstanbul’da gerçekleştirildi.

    Her yıl 2 gün süre ile dünyanın farklı bir ülkesinde gerçekleştirilmesi planlanan ve ilki İstanbul’da Renaissance Polat İstanbul Hotel’de düzenlenen etkinlikte sektörde dünya lideri OTIS damgasını vurdu.

    Fransa’dan Otis SEE Gien Asansör Sistemleri Kıdemli Yöneticisi Pascal Rebillard, Almanya’danOtis CEC Berlin Sistemler ve Kontrol Yöneticisi Peter Herkel, İspanya’dan Otis CEC Madrid Tasarım Mühendisi Rubén Sánchez Muñoz sempozyumun ilk günü, Electronic Safety Actuator başlıklı oturumda Otis’in üzerine çalıştığı elektronik paraşüt sistemleri hakkında bilgilendirmeler yaptılar.

    Özellikle Otis’in Küresel Projelerin satışından sorumlu başkan yardımcısı Richard Pulling, Otis’in yeni inşaat asansörü SkyBuild, Akıllı Yolcu Yönlendirme Sistemi Compass+, eCall ve Otis Signature Service’in detaylarını paylaştığı sunumu yoğun ilgi gördü.

    Kar amacı gütmeyen organizasyonda toplanan gelir ise dünya çapında, başta çocuklar olmak üzere engelliler ve yetişkinlere güvenli asansör ve yürüyen merdiven kullanımına dair eğitimler veren Elevator Escalator Safety Foundation (EESF) derneğine aktarıldı.

    SKYBUILD

    Yeni nesil bir inşaat asansörü. İnşaatla birlikte yükselen bir sistem. Asansörün tüm komponentleri, tüm malzemeleri bina tamamlandığında da kullanılabiliyor. Bu çok büyük bir avantaj. Sistemin en önemli farkı güvenlik. İnşaat asansörlerinde Türkiye’de yaşanan üzücü olaylara karşı etkili bir çözüm. Diğer önemli avantajı hızı. Mevcut sistemlerde çalışanlar inşaatın üst katlarına ulaşmak için dakikalarca beklerken, bu sistemde 8 kata kadar hızlı bir şekilde transfer mümkün. Bu büyük verimlilik artışı sağlıyor. Özetle SkyBuild, emniyet, verimlilik ve hızın ortak paydada buluştuğu büyük bir yenilik.

    eCALL

    Sistem cep telefonuna yüklenen bir uygulama üzerinden çalışıyor. Binaya girdiğiniz anda cep telefonunuz bluetooth ya da kablosuz ağla bağlantı kurarak daha önceden kaydınızın oluşturulduğu sistem sizi tanıyor ve gitmek istediğiniz kata güvenli ve konforlu bir şekilde ulaştırıyor.

    OTIS SIGNATURE SERVICE

    OTIS’in yakın zamanda geliştirdiği bir hizmet modeli… Otis’in 1985’ten beri topladığı veriler ve 2 Milyon üniteye verilen servis hizmetlerinden kazandığı tecrübeden yola çıkarak ortaya çıkan data ‘bulutta’ depolandı ve özel prosesler yardımı ile bilgiye dönüştürüldü. Bu bilgiler etkin bir şekilde kullanabiliyor ve anında müdahale imkanı tanıyor. Asansör ya da yürüyen merdivende henüz bir problem yaşanmadan önceden sezme imkânı yakalanıyor. Yani koruyucu önlem için projeye özel bakım paketini geliştirilmesini sağlıyor. Böylece sistem arıza yapmıyor ya da yaptığında her şeye hazır olunuyor.

    COMPASS+

    Geleneksel asansörlerle kıyaslandığında pek çok avantaj sunuyor. Sistem, asansörleri gidecekleri kat ya da lobi, otopark, restoran gibi özel alan kat gruplarına göre gruplandırıyor. Akıllı Yolcu Yönlendirme Sistemi tüm talepleri ve kaynakları eşleyerek enerji sarfiyatını azaltır. Yolcu trafiği olmadığı zaman bazı kabinleri uyku moduna alıp bekletiyor. Sahip olduğu sürdürülebilirlik özellikleriyle BREEAM ve LEED sertifikalarının alınmasını kolaylaştırıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.