DOLAR 32,3661
EURO 34,7952
ALTIN 2395,264
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Asansör sektörürünün dünyaca ünlü isimleri İstanbul’da buluştu

    Asansör sektörürünün dünyaca ünlü isimleri İstanbul’da buluştu
    04.12.2018
    A+
    A-

    Asansör ve yürüyen merdiven sektörü Liftinstituut Solutions ve Elevator World tarafından düzenlenen Uluslararası Asansör ve Yürüyen Merdiven Sempozyumu’nda bir araya geldi. Ana konusu “güvenlik ve yeni teknolojiler” olan sempozyumda sektörün dünyaca ünlü isimleri de sunumlarını gerçekleştirdi. Liftinstituut Solutions Avrasya Bölge Müdürü Süleyman Özcan; “Önceliğimiz güvenlik, farkındalık oluşturmak ve paydaşları bir araya getirmek” dedi.

    Bina içi taşıma sistemleri asansör ve yürüyen merdivenlerin üretim ve kullanımında güvenlik en dikkat edilmesi gereken öncelikler arasında yer alıyor. Türkiye ve dünyadaki asansör ve yürüyen merdivenleri 80 yılı aşkın tecrübesi ile denetleyen uluslararası bağımsız danışmanlık firması Liftinstituut Solutions, asansör sektöründe katma değer projeler üretmeye devam ediyor. Liftinstituut Solutions, Elevator World Inc. ile birlikte bina içi taşıma sistemlerinin tüm ilgililerini ve paydaşlarını “Uluslararası Asansör ve Yürüyen Merdiven Sempozyumu IEES – 2018”de bir araya getirdi. İstanbul Polat Renaissance Yeşilköy Otel’de düzenlenen etkinliğin odak noktası “güvenlik ve yeni teknolojiler” çerçevesindeydi.

    AKADEMİK PAYLAŞIMLAR YER ALDI

    Türkiye dahil tüm dünyadan 26 farklı ülkeden katılımcıların yer aldığı sempozyumda, 19 konuşmacı güvenlik üzerine geliştirdikleri yeni teknolojileri asansör ve yürüyen merdiven sektöründen yöneticiler, teknik personel, inşaat sektöründen yöneticiler, mimarlar, proje geliştiriciler, proje yönetim şirketi yöneticileri gibi çok geniş kitle ile paylaştılar. Akademik değeri ve bilimsel paylaşımları ile de adından söz ettiren etkinlikte, konuşmacıların sunumları Hollanda’dan John Van Vliet, ABD’den Louis Bialy, Ben Abbaspour, John W. Koshak, Çin Halk Cumhuriyeti’nden Alber So, Birleşik Arap Emirlikleri’nden J.M.J. Iqbal, İtalya’dan Luciano Faletto ve Türkiye’den Süleyman Özcan’ın yer aldığı teknik komite tarafından incelendi. ThyssenKrupp Multi firmasının CEO’su Mr. Michael Cesarz’ın, yatay ve düşey hareket eden yeni geliştirdikleri Multi adlı asansörlerini anlattığı sempozyumda, Otis, Kone, Schindler gibi pek çok farklı asansör firması da sektördeki yeni gelişmeleri, yeni ürünleri ve hizmetler ile ilgili sunum gerçekleştirdiler.

    Sunum aralarında misafirler stant alanlarını da ziyaret ederek, firmaların ürünlerini ve teknolojilerini yakından tanıma imkânı elde ettiler. Asansör ve yürüyen merdiven sektörünün nabzının tutulduğu sempozyum bilgi paylaşımının yanı sıra firmalar arası iletişim ve iş birliğinin oluşmasına fırsat tanıdı.

    ÖNCELİĞİMİZ GÜVENLİK

    Sempozyumun yalnızca kısıtlı sayıda katılımcıya yönelik yapılmasına rağmen ilginin çok yoğun olduğunu söyleyen Liftinstituut Solutions Avrasya Bölge Müdürü Süleyman Özcan; “Bu yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Asansör ve Yürüyen Merdiven Sempozyumu, çok başarılı geçti. Yalnızca sektörel odaklı olması nedeniyle daha verimli hale getirmek için katılımcı sayısını kısıtlı tutmuştuk ancak etkinliğe olan ilgi bizleri çok sevindirdi. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanından katılımcılar etkinliğe katılarak, değerli paylaşımları yakından takip etti. Liftinstituut Solutions olarak amacımız her gün binlerce insanın kullandığı asansör ve yürüyen merdivenleri daha güvenli hale getirmek. Bu nedenle de farkındalık oluşturmak ve bu alanda çalışan tüm paydaşları bir araya getirerek sektörün teknolojik açıdan geldiği son noktayı paylaşmak ana hedefimizdi. İki gün boyu yoğun programların olduğu sempozyumu her dünyanın farklı ülke ve şehirlerinde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Sempozyumun bir sonraki durağı 2019 yılında Amerika olacak.” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.