DOLAR 32,3341
EURO 35,1781
ALTIN 2247,174
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ASAŞ, ASI Sertifikasını aldı

    ASAŞ, ASI Sertifikasını aldı
    27.01.2023
    A+
    A-

    Türkiye’nin en büyük 54’üncü sanayi kuruluşu olan ASAŞ, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını ASI Sertifikası ile tescilledi. ASAŞ, sertifikasını yönetim, çevre ve sosyal başlıklı kategorilerde toplam 

    11 sürdürülebilirlik ilkesinden sorumlu olarak aldı.  ASAŞ Genel Müdürü Derya Hatiboğlu, “Sürdürülebilirliğin karbon ayak izimizi azaltmaktan fazlası olduğu inancıyla, ASI’a katılmanın hem hedeflerimize hem de sürdürülebilir bir geleceğe sahip olmak için verdiğimiz çabaya önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

    Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından ASAŞ, alüminyumun sorumlu üretimini, tedarikini ve yönetimini işbirliği içinde teşvik etmek için çalışan Aluminium Stewardship Initiative (ASI – Alüminyum Yönetim Girişimi) tarafından verilen ASI Sertifikası’nı almaya hak kazandı. ASAŞ, bu sertifikayla uluslararası yeşil üretimi desteklediğini ve sürdürülebilir alüminyum üretimine katkı sağladığını bir kez daha kanıtladı.

    ASAŞ, sertifikasını ASI tarafından belirlenen yönetim, çevre ve sosyal başlıklı 3 ana kategorideki toplam 11 ilkeyi sağlayarak almaya hak kazandı. Bu standartlar arasında çevresel sorumlulukları kapsayan seragazı emisyonları, su kullanımı biyoçeşitlilik gibi konular yer alırken, yönetim alanı altında iş bütünlüğü, malzeme yönetimi, şeffaflık, sosyal alanda ise insan hakları, çalışan hakları ve iş sağlığı ve güvenliği gibi maddeler yer alıyor.

    Tüm faaliyetlerinde sürdürülebilirliği merkez alan ASAŞ’ın kaynakları verimli kullanmak, çevresel etkilerini en aza indirmek ve çevreye duyarlı üretim yapmak için çalıştığının altını çizen ASAŞ Genel Müdürü Derya Hatiboğlu, “Sürdürülebilirliğin karbon ayak izimizi azaltmaktan fazlası olduğu inancıyla, iklim değişikliğinin beraberinde getirdiği çevresel, sosyal ve ekonomik zorlukları birlikte değerlendiriyoruz. Hammadde temininden başlayarak üretimin son aşamasına kadar her noktaya temas eden sürdürülebilir iş anlayışımızla yenilikçi çözümler yaratarak paydaşlarımıza değer katmak ve hedef pazarlara öncülük etmeyi amaçlıyoruz. ASI’a katılmanın hem hedeflerimize hem de sürdürülebilir bir geleceğe sahip olmak için verdiğimiz çabaya önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

    ASAŞ’ın Yeni Yatırımı 45 MN Hybrex %50 Enerji Verimliliğine Sahip

    Kurulduğu 1990 yılından bu yana istikrarlı büyümesini sürdüren ASAŞ, sürdürülebilirlik bakış açısı çerçevesinde yatırımlarını şekillendiriyor. ASAŞ’ın 2021 yılında kontratını yaptığı 45MN Hybrex Pres Üretim Hattı, dünyada 4500 ton gücünde hybrex özelliği olan ilk pres olmasının yanında Avrupa’nın en modern profil üretim hattı olarak özellikle elektrikli araçların gövde ve batarya kasası profilleri gibi yapısal profilleri üretecek. 45 MN Hybrex yatırımı ayrıca düşük CO2 emisyonu ve sağladığı %50’ye kadar enerji verimliliği ile öne çıkıyor.

    Her Alanda Verimlilik Hedefleniyor

    ASAŞ 2021 yılında;

    • Toplam 1.367.716 kWh enerji tasarrufu sağlayarak aylık elektrik tüketiminin yaklaşık %10’u kadar tasarruf sağladı.
    • Ürün başına atmosfere salınan sera gazını %16 azalttı.
    • Yılda 200.000 m3 su tasarrufuyla, ürün başına tükettiği su miktarını %19 azalttı.
    • Tüketmiş olduğu elektrik enerjisinin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklardan sağladığını gösteren IREC (Yenilebilir Enerjisi Sertifikası) Sertifikasını da aldı.
    • Ürün başına oluşan cüruf atığını %35 azalttı.
    • Oluşan atıklarının %98’ini geri kazandı.

    2015 yılında sektörünün ilk Ar-Ge merkezi olarak tescillenen ASAŞ, ürün geliştirmelerinin yanı sıra hazırladığı verimlilik odaklı projelerle dikkat çekiyor. ASAŞ, 2021 yılında 8 adet Avrupa Birliği ve 11 TEYDEB projesine imza attı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.