DOLAR 32,4653
EURO 34,6927
ALTIN 2436,426
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aşı sonrası seyahat serbestliğiyle yabancıya satış hızlanacak

    Aşı sonrası seyahat serbestliğiyle yabancıya satış hızlanacak
    22.12.2020
    A+
    A-

    EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü, Cansel Turgut Yazıcı, 2020 yılını değerlendirdi ve 2021 için de öngörülerde bulundu.

     

    Konut sektörü yılın ilk 3 ayını 2019 yılı aynı dönemine benzer rakamlarla kapatırken, Covid-19 pandemisinin ülkemizde etkisini göstermeye başladığı mart ayı itibariyle konut satışlarında ciddi düşüş yaşandı. Kamu bankalarının 1 Haziran 2020’de açıkladığı kredi paketi sonrasında konut kredi kullanımlarında benzersiz bir süreç yaşadık. Haziran ve temmuz aylarında satılan toplam konut adedi ilk beş ayda satılan konut adedini yakaladı.

    Gayrimenkul sektörü bu performansla giderse toplam konut satış rakamı bazında 2020 yılını geçen seneye çok yakın hatta üstünde bile tamamlayabiliriz.  Kasım sonu itibarı ile Türkiye genelinde son 1 yılda konut satışı %21,5 artış gösterdi.  Kasım ayı sonu itibariyle Konut satışlarında İstanbul 244 bin 862 konut satışı adedi ve %17,6 oran ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u 147 bin 105 konut satışı ve %10,6 pay ile Ankara, 87 bin 663 konut satışı ve %6,3 pay ile İzmir izledi.

    Aşı çalışmalarının tamamlanması ve uygulanmaya başlanmasıyla birlikte 2021’de yabancıların gayrimenkul ediniminde ülkemize olan talebinin artacağını düşünüyoruz. Yabancıların seyahat rahatlığının başlaması ile bir talep yaratacağına inanıyorum. Pandeminin 2021’in ikinci yarısında rahatlamasını ve bu tarihten sonra beklenen talebin karşılanması için ülkemizde yoğun bir yabancıya satış olacağına inanıyorum.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.