DOLAR 32,5459
EURO 34,8482
ALTIN 2447,91
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ASİAD’dan uluslararası kadın zirvesi

    ASİAD’dan uluslararası kadın zirvesi
    27.02.2017
    A+
    A-

    Ankara’da 2 Mart’ta gerçekleşecek “Uluslararası ASİAD Kadın Zirvesi’ne, toplumda öncü rol üstlenmiş, alanında önemli başarılara imza atmış çok sayıda isim konuşmacı olarak katılıyor.
    Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Kadın Zirvesi, 2 Mart Perşembe günü gerçekleşecek.
    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans salonunda yapılacak zirveye, 35 civarında yerli ve yabancı konuşmacı katılıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde düzenlenen etkinlikte girişimcilik, çalışma hayatında kadın, sivil toplum kuruluşlarında kadının rolü, kadın ve eğitim, hukuk, sağlık, sanat ve spor alanlarında kadının yeri konularında paneller gerçekleştirilecek.
    Zirve hakkında bilgi veren ASİAD Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu, toplumsal kalkınmanın sağlanabilmesi için kadının iş gücüne katılarak etkin ve üretici olmasının önemine işaret ederek şunları söyledi:
    “Kadının toplumun her alanında özellikle eğitim, istihdam ve girişimcilik alanlarında güçlendirilmesini çok önemli buluyoruz. Toplumda örnek, rol model olan isimleri konuşmacı olarak misafir edeceğimiz zirvede kadınlara yeni perspektifler sunmak, daha etkin ve daha aktif olabilmeleri adına onlara yeni ufuklar açmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda dünyanın farklı bölgelerinden gelen kadınlarla da bir arada olmak, konuya evrensel bir bakış açısıyla yaklaşmak istiyoruz. Bu zirve ile sıkıntı ve problemlere odaklanmaktan ziyade, ülkemiz için başararak, üreterek, çalışarak ve hepsinden önemlisi de motivasyonumuzu yüksek tutarak gelece hazırlanmak; ülkemize değer katmış çalışmaları kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. ”
    Önemli isimler bir araya geliyor
    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Avukat Ayşe Türkmenoğlu, Başbakan Baş Danışmanı Zeynep Karahan Uslu tarafından yapılacak açış konuşmalarının ardından, panellere geçilecek. Konuşmacılar arasında siyasetçiler, akademisyenler, Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri, doktorlar, hukukçular, dünyaca ünlü sanatçı ve sporcular bulunuyor. Özellikle başarı öyküleri ile toplumda öne çıkan kadınların konuşmacı olarak yer alacağı zirvenin katılımcıları içinde, toplumsal alanda öncü rol üstlenmiş, kendi alanında önemli başarılara imza atmış çok sayıda isim yer alıyor. Zirve sonrasında hazırlanacak sonuç bildirisi, uluslararası boyutta yayınlanarak paylaşılacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.