DOLAR 32,2591
EURO 34,7357
ALTIN 2384,108
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Assan Alüminyum’dan genç ressam adaylarına destek

    Assan Alüminyum’dan genç ressam adaylarına destek
    01.12.2022
    A+
    A-

    Yassı alüminyum sektörünün dünyadaki en önemli üreticileri arasında yer alan Assan Alüminyum, sürdürülebilir proje ve iş birlikleriyle geleceği aydınlatmaya devam ediyor. Geri dönüşüm ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla da ön plana çıkan Kibar Holding grup şirketlerinden Assan Alüminyum, Fabrikada Sanat Projesi ile genç ressam adaylarının eser yaratma süreçlerine bir kez daha destek verirken, ortaya çıkan eserleri de üretim tesislerinde sergiledi.

    Assan Alüminyum, Marmara Üniversitesi ile iş birliğine giderek Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin eser yaratma süreçlerine destek oldu. İş birliği kapsamında genç ressam adaylarına gerekli malzemeleri sağlayan firma, organize edilen bir atölye çalışması sonucunda tamamlanan eserleri satın alarak, üretim tesislerinde ve ofislerinde sergiledi. Assan Alüminyum, proje ile geleceğin ressamlarını desteklemenin yanı sıra fabrikadaki çalışanlar için de sanat dolu bir ortam yarattı.

    Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör konuyla ilgili olarak “Assan Alüminyum olarak hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle oluşturduğumuz sürdürülebilir ekosistemde değer yaratmaya devam ediyoruz. Bu projemiz ile sanata ve genç sanatçılarımıza destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda sanatı hem ofislerimize hem de üretim tesislerimize taşıyarak çalışanlarımıza keyifli bir ortam yaratmayı amaçlıyoruz. Sosyal sürdürülebilirlik alanında topluma katkı sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

    Assan Alüminyum daha önce de Kocaeli Üniversitesi Biyoloji Bölümü iş birliği ile biyoçeşitlilik projesini hayata geçirerek nesli tükenmekte olan “Amsonia Orientalis – Mavi Yıldız” bitkisinin laboratuvar ortamında çoğaltılarak doğaya kazandırılmasını sağlamıştı. Bu yıl da projenin devamı niteliğinde yine florada korunması gereken Kum Zambağı bitkisinin üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Ek olarak gelecek nesillere yaşanılası bir dünya bırakma hedefi ile pek çok ağaçlandırma projesinde yer alarak orman oluşturulmasına katkı sağlamaya devam ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.