DOLAR 32,3752
EURO 35,0593
ALTIN 2326,882
BIST 9117,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ATALIAN Türkiye, hijyen çözümleri ile okulları Covid-19’a karşı koruyor

    ATALIAN Türkiye, hijyen çözümleri ile okulları Covid-19’a karşı koruyor
    28.08.2020
    A+
    A-

    Okulların açılma tarihi yaklaşırken eğitim kurumlarında hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarının nasıl yapılacağı merak ediliyor. Milyonlarca öğrencinin eğitimlerine güvenli bir şekilde devam edebilmesi içi hijyen konusu birincil önceliğe sahip. Bu bağlamda dünyanın önde gelen tesis yönetim şirketlerinden Atalian, eğitim kurumlarına yönelik çözümlerini ve temizlik sistemlerini duyurdu.

    Okul ve eğitim kurumları gibi toplu yaşam alanlarında herkes için sağlıklı bir ortam oluşturabilmenin önemine değinen ATALIAN Türkiye COO’su Miktat Kuzhan“Dezenfeksiyon; insan sağlığını tehdit eden ve bozan, yaşam konforunu düşüren, hastalık yapma özelliği bulunan patojen mikroorganizmaların yok edilmesi veya üremelerinin durdurulması işlemidir. Biz bunu nano teknoloji ile yapıyoruz. Bu aşamada kullanılan temizlik ürünlerinin yanı sıra yapılan temizliğin yöntemi ve sıklığı da kritik bir durum. Özellikle sınıflar, yemek alanları, tuvaletler, spor salonları, asansör ve merdivenler yoğun bir şekilde kullanılıyor. Tüm alanlarda günlük yapılan temizlik ve sonrasında kullanılan dezenfeksiyon kimyasallarıyla hijyen sağlanarak zararlı bakterilerin ve virüslerin oluşumu engelleniyor. Ayrıca düzenli periyotlarla virüs ve bakterilere karşı ortam ve yüzey dezenfeksiyon işlemleri yapılıyor. Dezenfeksiyon sonrasında ATP metrelerle yerinde ölçümlerle ortamdaki zararlı oluşumu düzenli olarak kontrol ediliyor” dedi.

    Okullar eğitime açılmadan önce yapılması gerekenler

    ATALIAN Türkiye COO’su Miktat Kuzhan, verdikleri hizmet ve servisleri alan eğitim kurumlarının “TSE-Okulum Temiz Belgesi” alımlarında avantaj sağlayacaklarını belirterek şöyle devam etti: “Eğitim kurumlarını öncelikle virüs ve bakterilerden arınmış hale getirmemiz gerekiyor. Bunun ilk adımı kimyasal dezenfeksiyon. İnsan teması olan tüm alan ve yüzeylerin detay temizliği ve dezenfeksiyonunu yaptıktan sonra koruyucu önlemleri uyguluyoruz. Bu kapsamda havalandırma ünitelerinin bakımı ve temizlikleri, ultraviyole (UV) uygulamaları ve HVAC sistemlerinde Ultraviyole (UV) uygulamalarını gerçekleştiriyoruz. Son aşamada ölçme ve izleme sistemleri yer alıyor. Bu uygulamalar, lokal vücut sıcaklık ölçerler, termal kameralar, ortamda kişi sayma ve insan yoğunluğu hesaplama ve sosyal mesafe koruma sistemlerinden meydana geliyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.