DOLAR 32,5436
EURO 34,8946
ALTIN 2436,39
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ATALIAN Türkiye: Toplu alanlardaki hijyen her zamankinden daha kritik

    ATALIAN Türkiye: Toplu alanlardaki hijyen her zamankinden daha kritik
    03.03.2020
    A+
    A-

    Kış aylarında artan grip salgınları ve Koronavirüs’ün (COVID-19) dünyada artan etkileri sebebiyle özellikle alışveriş merkezi, hastane, iş yeri gibi toplu yaşam alanlarındaki hijyen konusu her zamankinden daha kritik bir önem taşıyor. Dünyanın önde gelen tesis yönetim hizmetleri sağlayıcılarından Atalian, bu kapsamda sanitasyon ve dezenfeksiyon konusundaki tedbirlerini artırdığını duyurdu. Yeni uygulamalar kapsamında el yıkama için özel dezenfektanlar kullanılmaya başlandı. Aynı zamanda kimyasal dozajlamada düzenli kontrol ve genel hizmetlerin frekansı artırıldı. Hizmet verilen kurum ve Atalian çalışanları için ek bilgilendirme yapıldı, bilgi broşürleri dağıtıldı.

    Okul, hastane, iş yeri gibi toplu yaşam alanlarında herkes için sağlıklı bir ortam oluşturabilmenin önemine değinen Atalian Türkiye COO’su Miktat Kuzhan, “Dezenfeksiyonla mikroorganizmaların insanları hasta etmesi önlenebiliyor ve yayılması engellenebiliyor. Bu aşamada kullanılan temizlik ürünlerinin yanı sıra yapılan temizliğin yöntemi ve sıklığı da kritik bir durum. Özellikle AVM’lerin yemek alanları, tuvaletleri, bebek bakım odaları, asansörleri, yürüyen merdiven bantları ve ortak alanları yoğun bir şekilde kullanılıyor. Tüm alanlarda günlük yapılan temizlik ve temizlik sonrasında kullanılan dezenfeksiyon kimyasallarıyla hijyen sağlanarak ve zararlı bakterilerin oluşumu engellenebiliyor. Ayrıca aylık periyotlarla virüs ve bakterilere karşı ortam ve yüzey dezenfeksiyon işlemleri yapılıyor. Dezenfeksiyon sonrasında ATP metrelerle işletmelerden numuneler alıyor ve ortamdaki zararlı oluşumu düzenli olarak ölçerek kontrol sağlanabiliyor.” dedi.

    Dezenfeksiyonun incelikleri

    Atalian Türkiye COO’su Miktat Kuzhan, “Dezenfeksiyonun; insan sağlığını tehdit eden ve bozan, yaşam konforunu düşüren, hastalık yapma özelliği bulunan patojen mikroorganizmaların yok edilmesi veya üremelerinin durdurulması işlemidir. Biz bunu nano tekonoloji ile yapıyoruz.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Bu yöntemle püskürtülen parçacıkların büyüklüğünün maximum 5-8 mikron olması sayesinde, tüm alan ve yüzeylerde homojenize bir yayılım ve etki göstererek üst düzey sonuçlar alıyoruz. Manuel basınçlı pompalarla da farklı ortam ve alanlarda dezenfeksiyon yaparak beklenen sonuçları elde edebiliyoruz.”

    “Birey olarak da dikkatli olmalıyız”

    Alınan tüm bu tedbirlerin yanı sıra birey olarak da toplu yaşam alanlarındaki hijyene dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Miktat Kuzhan, “Son dönemde özellikle Koronavirüs’ün dünyada etkilerinin artmasıyla birlikte, bulaşıcı hastalıklarla ilgili yaşanan tedirginlik de arttı. Toplu yaşam alanlarında her ne kadar tüm tedbirler artırılmış olsa da bizlerin de hijyen konusunda ekstra dikkatli olmamız şart. Uzmanların sıklıkla dile getirdiği gibi; hijyen kurallarına uymak, el temizliğine dikkat etmek, eller ile göz, ağız ve burun temasından kaçınmak önemli.” şeklinde konuştu.

    Akıllı temizlik

    Temizlik hizmetlerinin organizasyonlardaki ihtiyaçlarını karşılamak için özel hazırlanmış modüller içeren ve süreçleri hızlı takip etmeyi sağlayan bir tesis yönetim yazılımı kullandıklarını belirten Miktat Kuzhan, “Kullandığımız yazılımlarla kâğıt kullanımını azaltarak çevresel etkileri ortadan kaldırmayı da hedefliyoruz. Hizmet verdiğimiz lokasyonlarda akıllı telefon uygulamalarıyla yerinde yapılan denetim süreçlerini hızlıca tamamlayıp, düzeltici aksiyonları yine aynı şekilde yerinde tamamlayabiliyoruz. Alan kontrol cihazlarıyla kontrol hatalarını ortadan kaldırıp günlük temizlik aktivitelerini zamanında ve eksiksiz olarak gerçekleştirebiliyoruz.” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.