DOLAR 32,5043
EURO 34,706
ALTIN 2492,899
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Atmaca: Gölete proje yapılmıyor yapılmayacak, gölete bir çivi bile çakılmadı

    Atmaca: Gölete proje yapılmıyor yapılmayacak, gölete bir çivi bile çakılmadı
    17.08.2017
    A+
    A-

    “Gölet imara açılıyor” tartışmalarına maruz kalan Atmaca Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca’dan açıklama geldi. Atmaca, “Gölete proje yapılmıyor yapılmayacak, gölete bir çivi bile çakılmadı” dedi.

    Gölete komşu Bahçeşehir Atmaca projesi ile “Gölet imara açılıyor” tartışmalarına maruz kalan Atmaca Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca’dan tartışmalara son verecek açıklama geldi.

    Kötü bir şey yapmadığımızdan dolayı bugüne kadar tartışmalar karşısında sessiz kaldık diyen Atmaca, sessizliğini bozdu. Adem Atmaca, “Biz burada kötü bir şey yapmadık. Bundan dolayı da bir açıklama gereği duymadık. Nasıl olsan insanlar yaptıklarımızı görecekti. Biz Bahçeşehir’e halkın kullandığı yeşil alandan daha fazlasını getireceğiz” diye konuştu.

    Gölette bir çivi bile çakılmadı

    Biz Bahçeşehir Göleti’nde proje yapmıyoruz ve yapmayacağız diyen Adem Atmaca, “Biz gölette proje yapmıyoruz. Orada bir çivi bile çakmadık. Biz orada yüklenici durumundayız. İhaleyi 103 milyon +KDV ile belediyeden aldık. Burası belediyenin projesi. Hiçbir siyasinin böyle bir şey yapması mümkün değil” dedi.

    Söz konusu arsa satışı ihalesi 9 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla duyurmuştu. Başakşehir Belediyesi ilanda 607 ada 2, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10 sayılı parsellerin hasılat paylaşım modeliyle satışa çıkardı. 24 Nisan’da yapılan ihaleyi 103 milyon TL teklifle Atmaca Grup kazanmıştı.

    Gölete  230 bin metrekare yeşil alan katacağız

    Gölet Parkı’nın yanında 100 bin metrekare kullanılmayan durumda yeşil alan olduğunu ve bu alanı da halka kazandıracaklarını belirten Atmaca, “Gölet Park alanı 162 bin metrekare. Park alanının yanında 100 bin metrekare kullanılmayan yeşil alan var. Kimsenin uğramadığı bir alan. Burası özel mülktü. Belediyesi burayı satın alarak halka hediye etti. Bunun yanı sıra içinde macera parkı da bulunan 130 bin metrekare peyzaj alanını biz bu yeşil alana katacağız. Gölet’e 230 bin metrekare yeşil alan kazandıracağız” ifadesinde bulundu.

    Bahçeşehir  Göleti 240 milyon  TL’ye iki katı büyüyecek

    Bahçeşehir Göleti’ne yaklaşık 240 milyon TL’lik bir bütçe ayırdıklarını ve çalışmalar sonucunda göletin 2 katı büyüyeceğini kaydeden Adem atmaca konuşmasını şöyle sürdürdü:

    “Teknik olarak bilgi vermek gerekirse, Bahçeşehir Göleti şu anda 162 metrekare büyüklüğünde. Göletin yanında yaklaşık 100 bin metrekarelik bakımsızlıktan dolayı kullanılmayan, atıl bir vaziyette duran özel bir arazi vardı. Belediye bu araziyi satın aldı. Bunlara ek olarak Atmaca Gayrimenkul olarak 130 bin metrekarelik bir peyzajını yapıp, Bahçeşehir Göleti’ne ilave edeceğiz. Bu alanda hatta botanik ağaçlar, hobi bahçeleri, macera parkı gibi detaylara yer vermeyi planlıyoruz. Böylece gölet, 2 katı büyümüş olacak. Bu rekreasyon alanıyla birlikte Bahçeşehir Göleti’nin büyüklüğü yaklaşık 240 bin metrekare civarında olacak. Bahsi geçen inşaat alanımız ise bu alanın 11 bin metrekarelik diminde yer alıyor. Diğer taraftan belediyenin düzenlemiş olduğu ihaleye biz de Atmaca Gayrimenkul olarak teklif verdik ve 103 milyon TL + KDV’ye peyzaj alanının ihalesini almış olduk. 1.5 kilometrelik derenin ıslah çalışmaları yine Bahçeşehir Göleti için Atmaca Gayrimenkul tarafından yapılıyor. Buradaki genişletme, altyapı ve ıslak çalışmalarının yatırım maliyeti ise 125 milyon TL civarında”

    Bahçeşehir’e 6 yılda 7 proje

    Sunny ve Jumbo markaları ile adını duyuran Atmaca Grup’un 2011 yılında inşaat sektörüne Bahçeşehir’le giriş yaptıklarını belirten Adem Atmaca, bugüne kadar bölgede 7 proje yaptıklarını söyledi.

    2011 yılından bu yana bin 600 bağımsız bölüm geliştirdiklerine dikkat çeken Atmaca, “Bin 600 bağımsız bölümün 600 adedini teslim ettik. 900 birimin üretimi ise devam ediyor” dedi.

    1 milyar TL’lik 3 proje

    Bahçeşehir Atmaca, Bahçeşehir Park ve yeni projeleri Bahçeşehir Hayat’ın toplam yatırım değerinin 1 milyar TL olduğunu belirten Atmaca, bölgede yatırıma devam edeceklerini belirtti.

    Bahçeşehir hayat Eylül’de satışta

    Eylül ayında bir projeye daha çıkacağız. Bu projeyi de ilave ettiğimizde 3 projenin toplam değeri 1 milyar TL civarında olacak. Yeni projemiz ise yine Bahçeşehir Bölgesi’nde Arnavutköy mevkiinde konumlanacak. Bahçeşehir Hayat adını vereceğimiz bu proje önceki iki projemize kıyasla çok daha butik bir proje olacak. Kat yüksekliklerimizi 6 kat olarak belirledik. Yaklaşık olarak 150’ye yakın bağımsı bölümden oluşacak. 3 bin metrekare civarında da ticari alanı olacak. Bu projemizde 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerimiz yer alacak. 1+1 daire seçeneğimiz bu projemizde de yer almayacak. İnşaat maliyetindeki artışlar ve kredi faizlerindeki artışlar İstanbul’da ev almayı biraz zorlaştırdı. O yüzden mümkün olduğunca evdeki kullanım ve fonksiyonelliği hiç etkilemeyecek şekilde olabildiğince küçük daireler yaptık. Böylece ev sahibi olmak isteyenlere avantajlı fiyatlar sunacağız. Ortak kullanım alanları, yürüyüş alanları, sosyal donatılarıyla, yeşil alanlarıyla yine konforlu bir yaşam sunacak”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.