DOLAR 32,2534
EURO 35,0684
ALTIN 2466,36
BIST 10319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Avrupa Komisyonu ultraviyole dezenfeksiyon robotları için 12 milyon Euro ayırdı

    Avrupa Komisyonu ultraviyole dezenfeksiyon robotları için 12 milyon Euro ayırdı
    08.12.2020
    A+
    A-

    Avrupa Birliği politikalarının tasarlayıcısı ve koordinatörü Avrupa Komisyonu, Avrupa ülkelerinde koronavirüsle mücadeleyi hızlandırmak ve salgını kontrol altına almak üzere ultraviyole dezenfeksiyon robotları dağıtacak. Üye devletlerde bulunan hastanelerden gelen talep doğrultusunda 12 milyon Euro bütçe ayıran komisyon, 200 adet ultraviyole dezenfeksiyon robotunu Avrupa hastanelerine gönderecek.

     

    Koronavirüsle mücadele kapsamında bugüne kadar tıbbi ürün temininden maske üretimine ve yurt dışında kalan Avrupa Birliği vatandaşlarının ülkelerine dönmelerine kadar birçok sürece öncülük eden Avrupa Komisyonu, koronovirüsle mücadeleyi hızlandıracak bir adım daha attı. Komisyon, Avrupa Birliği üye hastanelerine gönderilmek üzere, ultraviyole ışınlar yayarak bulunduğu alanları virüs ve bakterilere karşı dezenfekte eden UVD Robot ile anlaştı. Anlaşma için 12 milyon Euro bütçe ayıran komisyon, UVD Robot’tan 200 adet robot alarak Avrupa’daki hastanelere dağıtacak.

     

    Üye devletlerde bulunan birçok hastanenin talebi doğrultusunda gerçekleştirilen anlaşma, Avrupa ülkelerinde pandemi hızının yavaşlatılmasında etkin bir rol üstlenecek. Bugün Avrupa’nın birçok hastane,  okul, otel ve havalimanında görev alan, büyüklüğüne bağlı olarak hasta odalarını/alanları 8 ila 10 dakika gibi kısa bir sürede dezenfekte eden UVD Robot, virüsün yayılım hızını azaltarak, enfeksiyondan korunmayı hızlandıracak ve Avrupa’da virüsün kontrol altına alınmasına yardımcı olacak.

     

    “Türkiye’nin de kalıcı ve modern yöntemlere geçmesi gerekiyor”

    Konuyla ilgili görüşlerini bildiren UVD Robot Türkiye distribütörü Inno-Robot’un Kurucusu ve Yönetici Ortağı Mehmet Bilginsoy, “Bugün birçok Avrupa ülkesi koronavirüs salgınında çok zor bir süreçten geçiyor. Geleneksel ve kimyasal yöntemlerin yetersiz kaldığı salgınla mücadelede,  birçok Avrupa hastanesi enfeksiyondan korunmak için ultraviyole robotlara ihtiyaç duyduğunu dile getirdi ve Avrupa Komisyonu bu çağrıyla harekete geçti. Avrupa Komisyonu 200 adet UVD Robot’u belirledikleri hastanelere dağıtacak ve salgınla mücadelede yeni bir dönem başlatacak. Avrupa’da olduğu gibi salgın hızının azaltılması için Türkiye’nin de hızla, kalıcı ve modern yöntemlere geçmesi gerekiyor. Günlük vaka sayılarımız yaklaşık 30 bine ulaştı ve kış aylarıyla birlikte bu sayıların daha da yükseleceğini düşünüyorum. Hastanelerin salgınla mücadeleye devam edebilmeleri ve enfeksiyondan korunmaları için kesintisiz ve virüslere karşı yüzde 99.99 oranında etkili, hemen sonuç alınan otonom robot teknolojilerini kullanmalıyız” şeklinde konuştu.

     

    Sağlık çalışanlarının bulaş riski azalacak

    Dezenfeksiyon robotlarının hastanelerde yaşanan bulaş vakalarını da azaltacağını vurgulayan Bilginsoy, “Otonom ultraviyole dezenfeksiyon robotları, salgınla mücadeledeki en büyük savunucumuz olan sağlık çalışanlarına virüs bulaşmasının da önüne geçecek. Otonom şekilde dezenfeksiyon gerçekleştirebilen robotlar, doktor ve hemşirelerin güvenliğini artıracak. 8 ila10 dakika gibi kısa sürede alanları dezenfekte eden UVD Robot’un hastanelerde kullanımı, sağlık sistemimiz üzerindeki yükün azaltılmasına da yardımcı olacak. Bugün pandemi nedeniyle birçok kronik hastalığa müdahale edilemiyor ve ilerleyen dönemlerde bu hastalıklar sağlık sistemi için yeni bir risk ve yük olacak. Bugünün ve geleceğin risklerini ortadan kaldırmak için Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’deki hastanelerin enfeksiyondan korunmaları ve tam dezenfeksiyonu için ultraviyole robot teknolojilerini kullanmalıyız” dedi. 

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.