DOLAR 32,5552
EURO 34,9376
ALTIN 2441,526
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘Ayaz’ Afrika Uluslararası Film Festivali’nde

    09.11.2018
    A+
    A-

    İnsan-suç-ceza kavramlarını sorgulatan dramatik konusuyla erkek şiddetine farklı bir açıdan bakan Senarist-Yönetmen Dersu Yavuz Altun’un ikinci filmi ‘AYAZ’ 11-18 Kasım tarihlerinde Lagos’da gerçekleştirilecek AFRIFF’nin (The Africa International Film Festival) Panaroma Bölümü’nde dünya sinemasının en seçkin filmleriyle birlikte gösterime giriyor.

    Cezaevlerinde gerçekleştirdikleri bir sosyal sorumluluk projesi sırasında namus cinayeti nedeniyle ceza alan bazı mahkûmların yaşadığı derin pişmanlığı gözlemleyen Senarist-Yönetmen Dersu Yavuz Altun tarafından çekilen Ayaz filmi kadına karşı gösterilen şiddeti farklı boyutlarıyla inceliyor.

    Bir mahkûmun dile getirdiği “Ben bir kişi vurdum sanıyordum. Oysa kendimi ve geride kalan herkesi vurmuşum…” sözlerinin üzerinde bıraktığı etkiyi beyaz perdeye taşıyan Altun’un filmin AFRIFF’te yer almasıyla ilgili görüşlerini bildirdi:

    “Ayaz ile toplumsal baskıya boyun eğerek cinayet işlemek zorunda bırakılanların pişmalıklarını göstererek bu duruma maruz kalabilecek insanlara empati kurma imkânı sunmayı amaçladım.  AYAZ’ın hikâyesinde insan-suç-ceza kavramlarını sorgulamak için olağanüstü dramatik olanaklar mevcut. Çatışmalar en derinde, insanlığın sınandığı eşiklerde yaşanıyor. Bambaşka bir coğrafyada beyaz perdenin gücünü kullanarak insan olmanın ağır sorumluluğunu, hep sustuğu-susturulduğu için duymadığımız hayatların sızısını hissettireceğimizi düşünüyorum. AFRIFF’te Panorama Bölümü’nde uluslararası bir izleyici kitlesiyle buluşacağımız için çok mutluyuz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.