DOLAR 32,3344
EURO 35,175
ALTIN 2241,643
BIST 8721,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aydabir’in dördüncü söyleşisi ekoturizm başlığında İzmir Urla’da gerçekleştirildi 

    Aydabir’in dördüncü söyleşisi ekoturizm başlığında İzmir Urla’da gerçekleştirildi 
    06.07.2022
    A+
    A-

     

    Her geçen gün önemini artıran ekoturizm, Bien ana sponsorluğunda, İDEALİST İç Mimarlık Derneği tarafından organize edilen söyleşi serisi ‘aydabir’de ele alındı. İDEALİST İç Mimarlık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eke Mimarlık Kurucusu Mimar Öznur Turan Eke moderatörlüğünde gerçekleştirilen serinin dördüncü söyleşisinde; Uzbaş Arboretum Yönetim Kurulu Başkanı Can Ortabaş ve Teruar Urla Kurucusu Şef Osman Serdaroğlu, ekoturizmin ekonomiye, tarıma ve insanlara kazandırdıklarını anlattı. 

     

    Son yıllarda turizme yeni bir alternatif olan ve her geçen gün yıldızı parlayan ekoturizm, aydabir’in gündem konusu oldu. İDEALİST İç Mimarlık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Öznur Turan Eke moderatörlüğünde, 29 Haziran 2022 Çarşamba günü, İzmir Urla’da gerçekleştirilen söyleşide ekoturizm; ekonomik, tarımsal ve insani boyutuyla ele alındı. Söyleşinin konukları Uzbaş Arboretum Yönetim Kurulu Başkanı Can Ortabaş, Teruar Urla Kurucusu Osman Serdaroğlu, ekoturizm hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

     

    Bölgeye yatırım yapma düşüncesi olanlara ilham olacak 

    İDEALİST İç Mimarlık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eke Mimarlık Kurucusu Mimar Öznur Turan Eke; “Urla gerek doğal gerek iklimsel ve çevresel gerekse kültürel özellikleriyle Türkiye’de ekoturizmin önemli destinasyonları arasında yer alıyor. Ekoturizm konulu bir söyleşide Urla’nın seçilmesi konunun; gastronomi, mimarlık, ekonomi, tarım ve kültürel açıdan anlatılması adına oldukça etkili oldu. Urla, Çeşme, Seferihisar, Karaburun, Mordoğan’ın çok güçlü ekolojik değeri, ciddi bir ekoturizm potansiyeli bulunuyor. Bölgedeki turizm oyuncuları, ekoturizm odağında bu potansiyelin daha büyük kitlelere yayılmasını hedeflerken; bölgenin ekoturizmde gelişmesine öncülük eden iki değerli isminin yarattığı başarı hikayesini ve ekoturizme verdiği değeri kendi ağızlarından dinlemek, bölgeye bu alanda yatırım yapma düşüncesi olanlara ilham olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

     

    İnsanlar özlem duyduğu doğayla buluşuyor

    Akdeniz bitkileri, üzüm ve palmiye üretimindeki tecrübesini otelcilikle birleştirerek ekoturizme önemli katkı sağlayan Uzbaş Arboretum Yönetim Kurulu Başkanı Can Ortabaş, üzüm bağlarının yanı sıra palmiyeler ve yeşillikler içinde yer alan Two Rooms Hotel üzerinden ekoturizmin değerlerini ve önemini anlattı. Ortabaş, “Ekoturizmle ilgilenen ziyaretçiler ve yatırımcılar, doğayı korumaya, kültürel mirasa ve çevreye duyarlı kişilerdir. Biz de doğaya saygı, çevreye uyum bilinciyle hareket ediyoruz. Bu doğrultuda attığımız her adımda doğaya ve insanlara katma değerli bir iz bırakmak için çalışıyoruz. Ülkemizin ve bölgenin ciddi bir ekoturizm potansiyeli olduğu bilinciyle iş ortağı seçimlerimizi, yatırımlarımızı ekosisteme uygun gerçekleştiriyoruz. Yatırımlarımızın sonucunda her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayarak, onları özlem duyduğu doğayla buluşturuyor, ülkemize de ciddi bir ekonomik kaynak sağlıyoruz” dedi.

     

    “Gastronomi ve mimarinin ekoturizme önemli bir katkısı var”

    Bölgenin ekoturizmde gelişmesine katkı sağlayan bir diğer isim Teruar Urla Kurucusu Şef Osman Serdaroğlu, ekoturizmin eğitici bir yanı olduğunu, ziyaretçilerin seyahatlerinde yeni bilgiler öğrenmeyi, yeni deneyimler edinmeyi, keşfetmeyi hedeflediğini, doğayı ve dünyayı önemsediklerini dile getirdi. Serdaroğlu “Gastronomi ve mimarinin ekoturizme önemli bir katkısı var. Özellikle endemik bitki türleri ve bölgeye özgü lezzetler, ziyaretçileri bu bölgelere çeken en önemli detay olurken, doğa içinde kurulacak yapıların da hem görsel hem de ekolojik açıdan bölgenin coğrafi özellikleriyle uyumlu olması gerekiyor. Bu bütünlüğü sağlayınca ekoturizm bilincini kavramış ve ekoturizme katkı sağlamış oluyorsunuz” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.