DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aydan Üstkanat bir kez daha Türkiye’yi temsil edecek!

    Aydan Üstkanat bir kez daha Türkiye’yi temsil edecek!
    09.01.2018
    A+
    A-

    Aydan Üstkanat 2017’de yayımlanan Un kitabıyla dünyada yemek kitapları Oscar’ı olarak bilinen Gourmand’de Türkiye’yi temsil edecek!

    Yemek stilisti ve yemek kitapları yazarı Aydan Üstkanat’ın 2017’de Altın Kitaplar Yayınevi’nden yayımlanan Un, kitabı gastronomi alanında dünyanın en prestijli ödülü olarak kabul edilen “Gourmand World Cookbook Awards” kapsamında Türkiye birincisi olarak ülkemizi fotoğraf kategorisinde temsil etme hakkı kazandı.

    Üstkanat, daha önce de Gourmand tarafından 2014 Avrupa’nın En İyi Şef Yazarı seçilerek dünya çapında başarı kazanmıştı!

    Aydan Üstkanat Hakkında

    Yemek denilince akla gelen bütün detaylara emek veren, ahlaklı tüketim felsefesini benimsemiş bir yemek filozofu Aydan Üstkanat. Şef, yemek fotoğrafçısı, yemek stilisti, yemek eleştirmeni, gastronomi danışmanı.

    Star gazetesinde on bir yıldır sürdürdüğü gazeteciliğinin yanı sıra, La Cucina dergisi’nin de başyazarı ve fotoğrafçısı aynı zamanda. Reaktif hipoglisemi nedeniyle çok sevdiği çikolatalar ve reçeller hayatından çıktı. Şekersiz bir gurme mutfağı yaratarak kitabını yazdı. Yedi tane yemek kitabı var, tariflerini herkes yapabiliyor, reçeteleri gerçek. Mevsiminde beslenmenin, açgözlü olmamanın gıda tüketimindeki önemini her fırsatta dile getiriyor. Yemek yazılarını hazırlarken de mevsim malzemeleri kullanıyor. Suni lezzet arttırıcıları ve katkılı ürünleri protesto ediyor. Uzmanlarla görüşüp okurlarıyla tüm gerçekleri paylaşmaya uğraşıyor. Dünya kaynaklarının bilinçsizce tüketimine karşı ahlaklı tüketimin bayraktarlığını yapıyor. Gözü dönmüş üretim ve tüketim biçimlerini reddediyor.

    Gourmand Cookbook Awards Hakkında

    Gourmand World Cookbook Awards, Edouard Cointreau tarafından 1995 yılında kuruldu. Katılımın ücretsiz olduğu ve bütün dillere açık olan yarışma, günümüzde yüz seksen yedi ülkeden yemek kitabı yazarlarının katıldığı prestijli bir organizasyon haline gelmiştir. Jüri üyeleri dünyanın birçok yerinden, alanında uzman ve ünlü şefler, gurmeler ve tarihçilerden oluşmaktadır. Her yıl özel bir lokasyonda gastronomi adına ödüller verilen organizasyon, yemek ve şarap kitapları dünyasındaki yüzlerce yayıncı, yazar, şef ve gazeteci gibi önemli insanlarla bir araya gelmek için bir fırsat değeri taşımaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.