DOLAR 32,3572
EURO 34,7525
ALTIN 2396,68
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aydan Üstkanat dünyanın en iyi yemek fotoğrafçıları arasına girdi

    Aydan Üstkanat dünyanın en iyi yemek fotoğrafçıları arasına girdi
    15.08.2018
    A+
    A-

    Yemek dünyasının Oscar’ı olarak da bilinen dünyanın en prestijli gastronomi ödülü Gourmand Dünya Yemek Kitapları Ödülleri’nde Aydan Üstkanat “En İyi Fotoğraf” kategorisinde dünyanın en iyi 3 yemek fotoğrafçısı arasında yer aldı. Yemek stilisti, yemek yazarı ve fotoğraf sanatçısı Aydan Üstkanat, buğdayın tarihte başlayan ve mutfağa uzanan yolculuğunu anlattığı “UN” kitabı ile bu ödüle layık görüldü. Daha önce “Şekeriz” kitabıyla iki ödülün sahibi olan Üstkanat başarılarına bir yenisini daha ekleyerek, yemek Oscar’larında ödül sayısını 3’lemiş oldu.

    Sağlıklı ve doğru beslenme alanındaki yazılarıyla zengin Türk Mutfağı’nın Dünya’ya açılmasını sağlayan Aydan Üstkanat, 2017 yılında kaleme aldığı ve “Un bütün sessizliğiyle tezgâhınızın üzerindeyken, eklediğiniz her damla su ona hayat katmaya başlar.” cümleleriyle tarif ettiği kitabı “UN” ile Gourmand Ödülleri’nde dünyanın en iyi 3 yemek fotoğrafçısı arasında yerini aldı.

    Ünlü şef yazar ve fotoğraf sanatçısı Aydan Üstkanat, geçirdiği rahatsızlık sonrası sağlıklı ve şekersiz bir yaşam için kaleme aldığı “ŞekerSİZ” kitabıyla 2014 yılında “En iyi şef ve yazar” ve “En iyi yemek kitabı tasarımı” kategorilerinde ödüle layık görülmüştü. Bu sene aldığı “En iyi yemek fotoğrafçısı” ödülüyle birlikte Gourmand Dünya Yemek Kitap Ödülleri’nde üç ödül birden alarak bir rekora imza attı ve gastronominin tüm alanlarındaki başarısını kanıtlamış oldu.

    Aydan Üstkanat kimdir?

    İzmir doğumludur. Girit kökenli ailesinden öğrendiği yemek kültürünü, sanatçı ve araştırmacı kimliğiyle geliştirdi. Sanatın pek çok dalında eğitim alan Üstkanat, resim ve müzik çalışmalarının yanı sıra, yemek konusunda da yaratıcı bir kişiliğe sahiptir. Üstkanat, aynı zamanda bir yemek stilisti ve yemek fotoğrafçısıdır. Dergi yazılarıyla başlayan basın hayatı yedi yıldır Star gazetesinde gastronomi yazılarıyla devam etmektedir. La CucinaItalina yemek dergisinin de fotoğrafçısı ve yazarıdır. Gastronomi alanındaki uzmanlığını kendi Instagram hesabından 80 bin takipçisiyle de interaktif şekilde paylaşmaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.