DOLAR 32,5765
EURO 34,8378
ALTIN 2417,287
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘Aydınlatma nasıl asılır’ tüyoları Crate and Barrel’den

    ‘Aydınlatma nasıl asılır’ tüyoları Crate and Barrel’den
    12.07.2017
    A+
    A-

    Geniş ürün yelpazesinde farklı aydınlatma tasarımlarını bir arada sunan Crate and Barrel, yaşam alanlarını aydınlatmanın ipuçlarını açıklıyor
    Dünya ev perakendesinin gözde markası Crate and Barrel, farklı aydınlatma ürünlerinin nasıl asılabileceği konusunda ipuçlarını paylaşıyor. Avize modelleri, özellikle de son dönemin trendleri arasında yer alan sarkıt tasarımlar sayesinde tekrar moda haline geldi. Bu sarkıt modeller küçük çaplı bir küreden, kocaman bir tasarıma kadar uzanan değişik şekilleri ile dikkat çekiyor.

    Sarkıt lambaların avantajları

    Şık bir sarkıt lamba sayesinde odanıza sofistike, sanatsal bir görünüm, mimari bir açı kazandırabilir, hatta biraz renk katabilirsiniz. Tüm yaşam alanlarına uyum sağlayan sarkıt tasarımlar, her alanda farklı bir işleve sahip olabilmesi ile de dikkat çekiyor. Mutfak tezgahının üzerindeki sarkıt lamba işinizi kolaylaştırırken, antredeki sarkıtlar ambiyansa katkıda bulunuyor.

    Sarkıt lambaların asılması

    Sarkıt lambaların asılmasından önce, özellikle eski binaların elektrik sistemlerinden kaynaklı beklenmedik sonuçlarla karşılaşmamak için, bir profesyonelden yardım alınmasını öneren Crate and Barrel, sonrasında ise lambanın levhasının ağırlığını göz önünde bulundurarak sabitleyici eşyaları seçmenin faydalı olacağının altını çiziyor.

    Özellikle eski tip telli ampullerden, LED ampullere geçildiğini hatırlatan ve ne kadar aydınlatmaya ihtiyacınız olduğunu iyi belirlemenizi öneren Crate and Barrel, kaç wattlık ampül kullanacağınızın da son derece önemli olduğunu vurguluyor.

    Sarkıt lambaların işlevi, nereye asacağınız, ihtiyaçlarını ve elde etmek istediğiniz görünüme göre farklılık gösteriyor.

    Yemek masasının üzerine…

    Artık geleneksel avizeler daha ilginç kompozisyonlu ve modern şekiller alıyor. Büyük ölçekli, davul şekilli avizeler ise ortama incelik katıyor. İki tane veya üçten beşe kadar (tek sayılar göze daha hoş gelir) avizeyi masa üzerinize yerleştirebilir ve daha farklı bir görünüm için yükseklikleriyle oynayabilirsiniz. Genel kural masanın 90 cm üzerine koymaktır. (Bu ölçü 2,40 m yüksekliğindeki tavanlar için geçerlidir. Her lambanın zinciri için ise 10 cm. pay bırakılması önerilir). Lambanın kenarı, masanın kenarından en az 30 cm içeride olmalıdır.

    Mutfak adasının üzerine…

    Şeffaf, kabartmalı veya renkli cam avizeler ve metal avizeler, özellikle birden fazla olarak kullanıldıklarında dikkat çeker. Seçimlerinizi yaparken mutfak adasının boyutlarını göz önünde bulundurmak oldukça önem taşıyor. Yemek masası örneğinde olduğu gibi avizeleriniz ne çok öne çıkmalı ne de geride kalmalı…

    Büfe üzerinde

    Büfelerin üzerine sarkıtılmış bir çift lamba ambiyansı zenginleştirir. Sadece tek bir tarafa toplanmış birden fazla lamba kullanmayı da deneyebilirsiniz.

    Son Püf Noktaları

    İç mekan aydınlatma alışverişi yapmadan önce masa ve sandalyelerinin ölçülerini almanız yararlı olacaktır. Böylece kafanızda sağlıklı bir oranlama yapabilirsiniz. Odanızın fotoğrafını da çekip yanınıza almalısınız. Fotoğrafınız; açık örgü, tel lamba, eskimiş metal veya son moda metal lambaların odanızda nasıl durabileceklerini anlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca Crate and Barrel, beğendiğiniz lambanın yanıyorken nasıl göründüğüne de bakmanızı tavsiye ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.