DOLAR 32,5157
EURO 34,729
ALTIN 2488,789
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ayla Arslan: Giyinme tutkusunun bir sanat olduğunu düşünenlerden biriyim

    Ayla Arslan: Giyinme tutkusunun bir sanat olduğunu düşünenlerden biriyim
    07.04.2021
    A+
    A-

    Instagram dünyasına çok kısa bir süre önce giriş yapan giyim tarzı, şıklığı ile kısa sürede dikkatleri üstüne toplayan Ayla Arslan ile bu yolculuğa nasıl başladığını konuştuk. Başlangıçta sosyal medyaya pek fazla ilgisi olmadığını, iş hayatındaki disiplinli çalışmasını, kıyafet seçimine ve kendisine has tarzı oluşturmak için de benzer disiplini gösterdiğini söyleyen Ayla Arslan giyinme tutkusunun bir sanat olduğunu düşünenlerden…

    Sizi yakından tanımak için sormak istiyoruz. Hangi sebepler sizi yönlendirdi?

    İş hayatında her başarılı kadın gibi dikkat ettiğim unsur bulunmaktadır. Bunlardan ilki hangi işi yapıyorsanız yapın, işin gerekliliklerini öğrenmek ve elinizdeki koşullar çerçevesinde yapılabileceğinin en iyisini yapmak ikincisi de işi yaparken disiplin sahibi olabilmektir. İşimde başarılı bir kadın olarak kendimi bildim bileli giyinmeyi sevmiş ve özen gösterdim. Modayı yakından takip etmeme rağmen, modanın sadece trendlerden oluşmadığını, ilk olarak kişinin kendisini tanıması gerektiğini ve ona göre giyim stil ve tarzını belirlemesi gerekliliğini düşünüyorum. İş hayatımda ve yakın çevremde her zaman giyim tarzım ile dikkat çektim. En sık karşılaştığım iltifatlar “çok asilsiniz”, “çok şıksınız”, “yüzünüzü görmesek bile kıyafetinizden sizin siz olduğunu anlıyoruz” ve en sık karşılaştığın sorular ise “bu giysi nasıl?”, “bana yakışır mı?”, “saçımı nasıl kestireyim”, “bunu nasıl kombinleyeyim?” gibi onlarca sorular…

    Bu sorular sonrasın da mı başlamaya karar verdiniz?

    Genel olarak evet diyebilirim. Her kadın beğenilmek ister. Kadın kendisi için değil diğer kadınlar için giyinir. Bu bilinen bir gerçek. Gün içerisinde o kadar çok soru almaya başladım ki en sonunda bunu hem görsel örnekleri hem de yazılı olarak paylaşma arzusu içerisinde buldum, kendimi… Güzel giyinmek ve tarz oluşturmaya çalışan kişilere az da olsa yardımcı olabilmek, onlara ilhan verebilmek adına iki platform belirledim. Instagram ve blog. Instagram ile çok hızlı şekilde geniş kitlelere ulaşabilirken blog aracılığı ile de detaylara girebiliyorum.

    Giyinme konusunda olmazsa olmaz dedikleriniz var mı?
    Örtünmek çok kolay, giyinmek ise zaman alıcı ve öğrenilmesi gereken bir olgudur. Zaman ayırmak bu işin olmazsa olmazları arasında birinci kural. Askıdaki ilk kıyafeti giymek, örtünmektir. O kıyafeti ne ile kombinleyeceğini bilmek ise tarz oluşturmanın birinci basamağıdır.
    İkincil olmazım her kadının, vücut tipini mutlaka bilmesi zorunluluğudur. Her kıyafet her vücut tipinde aynı görünümü sağlamayabilir. Bu yüzden her kadın vücut tipini öğrenmeli ve vücut tipinin şekil ve gerekliliğine göre giyinmelidir.
    Satın alma süreci ise üçüncü olmazım. Alışverişlerimi genel olarak internet ortamında çevrimiçi gerçekleştiriyorum. Ara sıra da favori marka mağazalarını da giderim. Kesimini, modellerini, kumaşlarını beğendiğim markaları tercih ederim. Hemen almak yerine derinlemesine düşünürüm. Giysiyi satın almadan ne ile giyeceğimi, nasıl kullanacağımı uzun uzun hesaplarım. Zamanımın çoğu bu aşamaya gidiyor diyebilirim.

    Çok tercih ettiğiniz ya da vazgeçemediğiniz kıyafetleriniz nelerdir?
    Her kadının gardırobunda olması gereken ve ben de olan kıyafetlerim arasında siyah bir elbise, beyaz bir gömlek, denim pantolon, denim ceket ve deri ceket ile stiletto ayakkabı gardırobumun vazgeçilmezleri arasındadır. Bu giysileri tamamlayan takı, gözlük, çanta ve diğer aksesuarları da unutmayalım. Hangi dönem olursa olsun ya da moda trendleri ne olursa olsun siyah elbise, beyaz gömlek, topuklu ayakkabı ya da denim pantolon anlık olarak birçok kadının hayatında kurtarıcı öneme sahiptir.

    Takipçileriniz ile nasıl bir etkileşiminiz oluyor? Kendi deneyimlerinizi mi yoksa isteklere göre mi paylaşım yapıyorsunuz?
    Genel olarak kendi tarzımı yansıtıyorum. Takipçilerimden aldığım tüm yorumları okuyorum. Takipçilerim giyim tarzımı beğendikleri için beni takip ettiklerini açık yorumlarda ve DM’da belirtiyorlar. Kaldı ki yorumların birçoğu günlük yaşantımda aldığım geri bildirimlerle birebir örtüşüyor. Benim açımdan memnun edici bir sonuç. Günlük hayatta bana sorulan “bu mu yoksa bu mu güzel”, “bunu ne ile giyebilirim?” şeklindeki sorular bu platformlar da soruluyor. Hatta DM’la fotoğraf göndererek fikrimi soranlar da azımsanmayacak sayıda. Bildiğiniz gibi moda, tasarımcıların bize önerdikleridir. Tarz ise bizim seçimimizdir. Ben de kendi tarzımı yansıtıyorum.

    Sizi şaşırtan olaylarla karşılaştınız mı?
    Bir kadın olarak hem cinslerime yardımcı olmak, yeni yetişen genç kızlarımıza örnek olabilmek, deneyimlerimi paylaşarak ilham verebilmek arzusu ile yola çıktığım bu süreçte karşı cinsten de gelen pozitif yorum ve taleplere şaşırmadım desem yalan olur. Erkeklerden gelen “neyi nasıl giysem”, “hangi tişörtü alsam”, “hangi renkleri tercih etmeliyim” gibi sorular karşısında şaşırmamak elde değil. Bunun yanında soyunma kabininde kıyafet denerken fotoğraf çekerek o an fikrimi almak isteyen kadınlar en çok şaşırdıklarım arasında… Bunlar güzel ve benim doğru bir iş yaptığımın göstergesi. Bu anlamda kendimi çok şanslı hissediyorum.

    Sizin beğendiğiniz influencer, blogger var mı?
    Elbette herkesin bir rol modeli olmalı. Giyim tarzımı sevdiğim ünlü olmuş insanlar var. Emma Hill

    Markalarla çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz? Hiç iş birliği teklifi aldınız mı?
    Yolun başında olmama rağmen bazı marka ve işletmelerden reklam ve iş birliği teklifleri almaktayım. Teklifleri çok dikkatli bir şekilde değerlendiriyorum. Bazı parametrelerim ve kıstaslarım mevcut. Ürün kendi kalitesi ve işletme hizmet kalitesi önceliklerim arasında. Kullandığım, deneyimlediğim ürünler önceliklerim arasında. Eğer hiç kullanmadığım bir ürün ise önce deneyimlemek isterim. Yeni başlamama rağmen teklifler gelmekte. İş birliği yaptıklarım da oldu, reddettiklerim de…

    Hedefleriniz ve geleceğe dair planlarınız nelerdir?
    Daha önce de belirttiğim gibi doğru giyinmeye istekli kişilere bilgi ve deneyimlerim doğrultusunda örnek ve yol gösterici olmak. Hayatımı her zaman belirli bir plana göre şekillendirdim. Bu işte de geleceğe dair planlarım bulunmakta. Daha çok kişi ile etkileşim, insanları kıyafetlerin esiri olmaktan çıkarıp, tarzları ile mutlu olmalarını sağlamak önceliklerim arasında. Kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapmaktayım. Günü geldiğinde bu planlar paylaşımlara yansıyacaktır.

    Son olarak eklemek istedikleriniz
    İnsan hangi işi yaparsa yapsın “mutlu olmak” birinci önceliği olmalı diye düşünüyorum. Mutlu olmanın unsurlarından bir tanesi de güzel ve şık giyinebilmektir. Mutlu olan insanlar etraflarına her daim pozitif ışık yayarlar. O ışık ise herkesi ısıtır. Zamanlarını ayırarak beni takip eden, arkadaşlarına tavsiye eden ve ileride takip eden güzel insanlara verdikleri desteklerden, pozitif yorumlardan dolayı teşekkürü borç bilirim. Bu fırsatı bana verdiğiniz için de size de teşekkür ederim.

    İnstagram : @aylarsln
    Blog : www. aylarslan. com

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.