DOLAR 32,3326
EURO 35,1791
ALTIN 2241,802
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    AYSAD, her gün milyonlarca insan taşıyan asansörlere dikkat çekti!

    AYSAD, her gün milyonlarca insan taşıyan asansörlere dikkat çekti!
    03.04.2020
    A+
    A-

    Türkiye genelinde yaklaşık 550 bin asansör, günde ortalama 50 milyon yolcu taşıyor. Sektörün çatı kuruluşu AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği), insan yaşamında bu derece önemli yere sahip asansörlerle ilgili, güvenlik ve hijyen kurallarına yönelik bir bildiri yayınladı. Koronavirüs / Covid19 salgınına karşı asansörlerde dikkat edilmesi gereken hijyen tedbirlerini paylaşan AYSAD’a göre, sokağa çıkma yasağına varan olası kısıtlamalar halinde bina içi ulaşımda aksamalar yaşanmaması için, asansör çalışanları özel izne tabi olmalı.

     Son dönemde ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs / Covid19 salgınına karşı hava yollarından toplu taşımaya kadar ulaşımla ilgili pek çok konuda önemli tedbirler alınıyor diyen AYSAD Başkanı Sefa Targıt, bu noktada bina içi ulaşımda her gün milyonlarca insanın kullandığı asansörlerin atlanmaması gerektiğini vurguladı. AYSAD olarak yeni koronavirüs tehlikesine karşı asansörleri kullanırken dikkat edilmesi gerekenlere yönelik bir bildiri hazırladıklarını söyleyen Targıt; “Ortak kullanım araçları olan asansörlerde virüs bulaşma riski oldukça fazla. Dolayısıyla hem asansörlerin kabin içi hijyenine hem de kişisel hijyene çok dikkat etmek gerekiyor. Kabinler düzenli olarak dezenfekte edilirken, havalandırma sisteminin de devamlı açık bırakılmalı. Asansörü kullanan herkes, binmeden önce ve indikten sonra mutlaka ellerini uygun biçimde dezenfekte etmeli” dedi. Bina içi erişimin emniyetle sürmesinin özellikle hastaneler, kent içi ulaşım sistemleri ve çok katlı yüksek binalar için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Targıt, asansörlerin düzenli bakım, onarım ve yıllık periyodik kontrollerinin de ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

    Targıt; “Bina yöneticileri mutlaka profesyonel destek almalı!”

    “Özellikle çok katlı yüksek binalarda ve hastaneler gibi özel yapılarda bina içi ulaşımda asansörlerden vazgeçmek çözüm olamayacağına göre, riskleri en aza indirecek önlemler geliştirilmeli” diyen AYSAD Başkanı Sefa Targıt, dernek olarak asansörlerle ilgili yapılması gerekenleri devletin ilgili birimlerine ilettiklerini ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 31 Mart tarihinde konuya ilşkin bir genelge yayınladığını söyledi. Asansör ve yürüyen merdivenlerin mühendislik gerektiren orta-yüksek teknolojili makineler olduğunun altını çizen Targıt, “Bina yönetimleri, hijyen önlemleri alırken, asansörlerin mekanik ve güvenlik aksamlarına zarar vermemeye özen göstermeli, bunu yaparken de sözleşme yaptıkları asansör bakım firmasından mutlaka profesyonel destek almalılar” dedi.

    Bakteri ve mikrop barındırmayan özel kabine sahip, buton yerine sesli yönlendirmeyle çalışan akıllı asansörler yolda!

    Açıklamasında, sağlıklı ve emniyetli ürünlere erişmek için kullanıcıların ve alıcıların, eskisinden daha seçici ve bilinçli olması gerektiği gerçeğinin artık anlaşıldığını vurgulayan Targıt, virüs salgını ile birlikte yeni nesil asansörlerin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Targıt; “Antibakteriyel özelliğe sahip, kendi kendini temizleyen, sürekli temiz hava sağlayan özel havalandırma sistemi bulunan, buton yerine sesli yönlendirmeyle ya da hologram teknolojisiyle çalışan akıllı asansör kabinleri, bundan sonra hayatımızda daha fazla yer alacak. 25-28 Mart 2021 tarihlerinde TÜYAP’ta gerçekleşecek olan ASANSÖR İSTANBUL fuarı sırasında yolcu sağlığı ve güvenliği konusunda ülkemizde ve dünyada ne tür yeni teknolojiler geliştirildiğini de görebileceğiz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.