DOLAR 32,5997
EURO 34,7991
ALTIN 2490,109
BIST 9466,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ayşe Kucuroğlu: Aşk güzel şey

    Ayşe Kucuroğlu: Aşk güzel şey
    05.08.2020
    A+
    A-

    Beş Çocuk annesi Ayşe Kucuroğlu MAG Ağustos sayısına konuk oldu.

    “Aşk güzel şey” açıklamasında bulunan Kucuroğlu “Uzun süredir Alex ile birlikteyim. Çok güzel paylaşımlarımız var. Bu pandemi sürecinde Alex Papantoniou Yunanistan’a gidemedi. Bu süreci de hep beraber geçirdik. Aşk paylaştıkça güzel. Üstelik yaş ilerledikçe de daha olgun, daha huzurlu oluyorsunuz” dedi.

    Çocukları ile geçen bir gününü de anlatan Kucuroğlu sözlerine şunları ekledi: “Çocuklar kalabalık olduğu için sürekli bir aradalar ve ne güzel ki birbirlerine çok düşkünler. Onlar hayatın neşesi ve aynı zamanda da yansıması. Hayata bakış açılarını, vizyonlarını açık tutmalarını öğütleyip onları özgür, yargısız bireyler olarak yetiştiriyorum.”

    Zor bir süreci hep birlikte deneyimliyoruz. Bu süreç sizi nasıl etkiledi?

    Çok zor bir dönemi hep beraber atlattık; aynı anda tüm dünyanın evde yaşaması ve evden çalışması…

     

    Ben bol bol kitap okuyup sıkça yemek pişirdim. Çocuklarımla vakit geçirdim. Açıkçası bu pandemi sürecini çok zor geçirmedim.

     

    Çocukları evin neşesi olarak nitelendirecek olursak, sizin çok daha keyifli bir hayatınız olsa gerek. Günleriniz nasıl geçiyor?

    Çocuklar kalabalık olduğu için sürekli bir aradalar ve ne güzel ki birbirlerine çok düşkünler. Onlar hayatın neşesi ve aynı zamanda da yansıması. Hayata bakış açılarını, vizyonlarını açık tutmalarını öğütleyip onları özgür, yargısız bireyler olarak yetiştiriyorum.

     

    Çocuk yetiştirmenin zorlukları neler? Onlara karşı disiplinli ya da arkadaşça davranmak konusunda dengeyi nasıl kuruyorsunuz?

    Ben en başından beri pozitif disiplinden yanayım. Anne olarak ayrımcılık yapmadan bir hakem gibi doğru yerde düdük çalabilmek lazım. Onları birer dünya insanı olarak yetiştiriyorum.

     

    Çocuklarınızın hızla büyümesini izlemek keyif verici olmalı. Peki gelecekleri ile ilgili kararları nasıl alıyorsunuz?

    Ben onlara iyi bir eğitim ortamı hazırladım. Hayatlarıyla ilgili kararları kendileri verecekler, vermeliler.

     

    Çocuk sahibi olmakla ilgili çekinceleri bulunan anne adaylarına ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

    Aile olmanın anlamı… İkinci çocukta tereddüt eden anne ya da anne adaylarına diyebilirim ki çocuğunuza bırakabileceğiniz en büyük miras ona verdiğiniz kardeştir.

     

    Hayatınızda aşka dair neler var, diye soracak olursak…

    Aşk güzel şey…

    Uzun süredir Alex ile birlikteyim. Çok güzel paylaşımlarımız var. Bu pandemi sürecinde Alex Papantoniou Yunanistan’a gidemedi. Bu süreci de hep beraber geçirdik. Aşk paylaştıkça güzel. Üstelik yaş ilerledikçe de daha olgun, daha huzurlu oluyorsunuz

     

    Yazarlık kariyerinizle ilgili neler söylemek istersiniz?

    Bir Çin Dili ve Edebiyatı Filoloğu olarak yazmak ve okumak benim en keyif aldığım alanlar. Yazmak ve bildiklerimi paylaşmak beni mutlu ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.