DOLAR 32,5615
EURO 34,9855
ALTIN 2428,251
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Baharın enerjisini sofralara taşıyan tarif: Tatlı Patates Eşliğinde Peyman Cevizli Keçi Peyniri

    Baharın enerjisini sofralara taşıyan tarif: Tatlı Patates Eşliğinde Peyman Cevizli Keçi Peyniri
    16.04.2021
    A+
    A-

    Bahar aylarının gelmesiyle birlikte sadece havalar değil, sofralar da renkleniyor. Doğanın bir mucizesi olan rengârenk sebze ve meyveler, besleyici gıdalarla bir araya geldiğinde hem göze hem de mideye hitap ediyor. Peyman, bir yanda sağlıklı beslenmeye özen gösterirken diğer yanda özel tatlar denemek isteyenler için yeni tarifler sunuyor. Tatlı Patates Eşliğinde Peyman Cevizli Keçi Peyniri, bahar sofralarınızın en sevilen lezzeti olmaya şimdiden aday.

    Yaz aylarının gitgide yaklaşması ve baharın tüm enerjisini yaymasıyla birlikte sofralar da canlanmaya başladı.

    Peyman’ın web’de paylaştığı ve Diyetisyen Prof. Dr. Murat Baş tarafından Bahçeden ürünleriyle hazırlanan ‘‘Tatlı Patates Eşliğinde Peyman Cevizli Keçi Peyniri’’ tarifi, formunu korumak, sağlıklı ve keyifle beslenmek isteyenlerin tarif defterlerinin ön sayfalarında yer almaya hazırlanıyor.

    Peyman lezzet şölenine davet ediyor…

    Türk mutfağında yeni yeni keşfedilmeye başlayan tatlı patatesle yapılan Tatlı Patates Eşliğinde Peyman Cevizli Keçi Peyniri’ni hazırlamak oldukça kolay. Tuz, zerdeçal ve karabiber gibi baharatlarla harmanlanan tatlı patates, kısa bir pişirme süresinin ardından ayrı bir kapta sotelenen bebek ıspanak, turp ve keçi peynirinin karıştırılmasıyla servise hazır hale geliyor.

    Vitamin deposu olan bu lezzetli tarif, oluşturduğu görsel şölenin yanında besleyici özelliğine bakıldığında da tam bir vitamin deposu. Patatesten çok havuca benzetilen tatlı patates, A vitamini ve yüksek lif içeriği ile dikkat çekiyor. Zerdeçal, sahip olduğu sağlıklı ve zengin içeriği sayesinde bağışıklık sistemine destek oluyor. Kalp sağlığından cilt bakımına kadar birçok alanda da vücuda şifa veren zerdeçal, Hindistan’da binlerce yıldır baharat ve şifalı ot olarak kullanılıyor.

    Bahçeden Ceviz ve Bahçeden Çiğ İç Kabak Çekirdeği de hazırladığınız tarife hem sağlık hem tat katıyor. Sahip oldukları yağlar ile kalp dostu olan bu ürünler aynı zamanda içerdiği yüksek lif, mineral ve magnezyumla sağlığınızı korumanıza yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra günlük ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi karşılamanızı sağlıyor.

     

     

     

     

     

    Tatlı Patates Eşliğinde Peyman Cevizli Keçi Peyniri

    Malzemeler (4 Porsiyon)

    * 1 su bardağı küp şeklinde doğranmış tatlı patates

    * Yarım su bardağı ufalanmış keçi peyniri

    * 1 adet küçük kırmızı turp

    * 1 su bardağı bebek ıspanak

    * Yarım silme çay kaşığı zerdeçal

    * Yarım silme çay kaşığı karabiber

    * 1 yemek kaşığı dolusu Bahçeden Çiğ İç Kabak Çekirdeği

    * 30 gram Bahçeden Ceviz

    * 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

    * Yarım silme çay kaşığı deniz tuzu

     

    Hazırlanışı

    Tatlı patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavaya ekleyin, zerdeçal, karabiber, tuz ve tatlı patatesleri ilave edin, karıştırın. Kapağını kapayın ve tatlı patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu tarifte tatlı patates yerine balkabağı kullanabilirsiniz. Bebek ıspanakları yıkayın. Kırmızı turpu yıkayın ve kabuklu şekilde küp şeklinde doğrayın. Derin bir kâseye bebek ıspanakları, turpları ve keçi peynirini ekleyin. Servis tabağına sotelediğiniz patatesleri, hazırladığınız karışımı yerleştirin. Üzerine kabak çekirdeği ve iri kıyılmış ceviz serperek servis edin.

    Afiyet Olsun…

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.