DOLAR 32,4068
EURO 34,7858
ALTIN 2399,644
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bakan Çavuşoğlu ‘Beyoğlu Buluşmaları’na konuk oldu

    Bakan Çavuşoğlu ‘Beyoğlu Buluşmaları’na konuk oldu
    04.02.2019
    A+
    A-

    Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen “Beyoğlu Buluşmaları”na konuk olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen “Beyoğlu Buluşmaları”nın konuğu oldu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde

    CVK Park Bosphorus Hotel’de gerçekleştirilen programa; AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı Haydar Ali Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Harun Muş, MHP İlçe Başkanı Bayram Gölcük, sanatçılar, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Sohbette Bakan Çavuşoğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

    “FETÖ’NÜN TAHRİPİ İLE YARGIYA AZALAN GÜVEN TEKRAR ARTACAK”

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasında FETÖ’nün adalet sistemine güveni azalttığını belirterek, “Biz özellikle bir şeyi gördük ki, FETÖ’nün en çok tahrip ettiği alan yargı. O yüzden ‘yargı reformu stratejisi’ni Adalet Bakanlığı’mız kapsamlı bir şekilde yürütüyor. Esasen İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı olarak bizler de destek oluyoruz. Zaten reform eylem planında dört bakanlık var.  Türkiye’nin yeniden reformcu kimliğine bürünmesi için, Türkiye’nin normalleşmesi için bu çalışmaları kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu çalışmaları yaparken kendimize güvenmediğimizden değil ama Avrupa Konseyi gibi, Venedik Komisyonu gibi bu konuda iş birliği yaptığımız uluslararası kuruluşlar da var. Önümüzde ki süreçte bu yargı reformu stratejisini hayata geçirdiğimiz zaman siz iş adamları da sanatçılar da sivil toplum örgütlerinin üyeleri de herkes de yargıya tekrar güvenecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile ve liderliği ile birlikte bu reform sürecini inşallah başarılı bir şekilde hayata geçireceğiz” dedi.

    “ORTAK ADIMLAR ATILMALI”

    Orta Doğu ve Kudüs sürecine de değinen Çavuşoğlu, BM kararlarının yetersiz olduğunu ortak adımlar atmak gerektiğini de ifade ederek, “Elbette Ortadoğu barış süreci ve Kudüs meselesini yakından takip ediyoruz. Son bir buçuk yılda attığımız adımlarla ABD ve İsrail’in izlediği politikaların yanlış olduğunu tüm dünya tescillemiş oldu. Fakat sadece BM kararları yetmez, ortak adımlar atarak inşallah bu davayı da yakından takip etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

    “ANAYASA TASLAĞI HAZIRLAMALARINA YARDIMCI OLACAĞIZ”

    Suriye’de bir anayasa komisyonu kurulması için çalışmalar sürdürüldüğünü de belirten Mevlüt Çavuşoğlu, “Suriye’de bir taraftan terörle mücadele için gerekli tedbirleri alıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ve geçen yılda attığımız adımlar ortada. Diğer taraftan İdlib Muhturası’nı koruyarak sahada ateşkesi sağlamaya çalışıyoruz. Ama en önemlisi siyasi çözüm için özellikle Astana ve Soçi süreçleri ile Cenevre Süreci’ni canlandırarak Suriye’de bir anayasa komisyonunun kurulması için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Önümüzde ki günlerde bu anayasa komisyonunu kurup sivil toplum, rejim ve muhalefeti bir araya getirerek ülke için bir anayasa taslağı hazırlamalarına yardımcı olacağız” dedi.

    “VİZE SERBESTESİNİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN AB İLE MUTABIK KALACAĞIZ”

    Çavuşoğlu, “Avrupa Birliği ile birlikte çalıştığımız ve esasen başarabildiğimiz, çalışabileceğimiz alanlar var. Üç tur görüşmelerden sonra tıkanan gümrük birliği anlaşmasının modernizasyonu, ya da güncellenmesi konusunda tekrar müzakerelerin başlaması gerektiğini her iki taraf da söylüyor. Çünkü her iki tarafın da yararına. Keza vize serbestesinin hayata geçmesi için geri kalan altı kriter üzerinde çalışma gruplarımız ikişer defa bir araya geldi, müzakereleri başlattık. Ve bu kriterler yerine getirildikten sonra vize serbestesini hayata geçirmek için Avrupa Birliği ile birlikte adım atma konusunda mutabık kalacağız.” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.