DOLAR 32,4623
EURO 34,7814
ALTIN 2428,119
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüm gayretlerini yakından takip ediyoruz

    Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüm gayretlerini yakından takip ediyoruz
    26.08.2017
    A+
    A-
    Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Valiliği’ni ziyaret etti.
     Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi programa katılmak için gittiği Bursa’da Büyükşehir Belediyesi ile Valiliği ziyaret etti. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, Bursa’da gerçekleştirilecek çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın faaliyetleri kapsamında sadece çevre konusunda değil şehircilik alanında da büyük işlerin yapıldığı bir dönemde olunduğunu söyleyen Bakan Özhaseki, “Buradaki kentsel dönüşüm konusundaki gayretleri yakından takip ediyoruz. Bizim yetki verdiğimiz iki il var biri İstanbul diğeri Bursa. İstanbul’a yetki verirken bina bazlı dönüşümlerde hiçbir yoğunluk artışı yapılmaksızın yetkili olacaklarını söyledik. Bursa’da  ise 0.50’ye kadar emsal artırılabilir dedik. Sene sonuna kadar bunu yasalaştıracağız. Gelecek yılı da pilot yıl ilan ederek, Türkiye’de dönüşüme girmesi gereken ne kadar yapı varsa hepsini yavaş yavaş dönüşüm kapsamına alacağız. Hedefimiz büyük. Senede yaklaşık 500 bin bağımsız birimi dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Bunların planları, finans kaynakları hesaplandı. İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’de bu çalışmaları sürdüreceğiz. Bursa’da başlayan çalışmaları da yerinde göreceğiz. İnşaat sektörünün temsilcileriyle gelecek dönemde bizleri neler beklediğini, imar yönetmeliğinin detaylarını konuşacağız” diye konuştu.

    Bakan Özhaseki: “Vatandaşın Hükümetle El Ele Vererek Yapacağı İşler Var”

     Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi programa katılmak için gittiği Bursa’da Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Sular Vadisi Doğa Parkı temel atma törenine katıldı.
     Burada yaptığı konuşmada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Özhaseki, Bursa’da yapılan çalışmaları da yakından takip ettiğini belirtti. Özhaseki, “21 yıl belediye başkanlığı yaptım. İş yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Projeyi en başta halka kabul ettirecek, proje safhasında finansman ayağını takip edeceksiniz. Eğer yıkım varsa içindeki insanları da razı edeceksiniz. İşte belediye başkanı bu zorluklara göğüs gerer. Çünkü amacı hizmettir, dua almaktır. Bakanlığım döneminde de belediye başkanlarımıza kapımız açık olduğu gibi özellikle Bursa’dan gelecek arkadaşlarımıza kapımızı sonuna kadar açık tutuyoruz. Bursa’nın 15 yıldır istikrara verdiği destekten dolayı da, 15 Temmuz’daki dirayet dolayı da gönlümüzdeki yeri ayrı. Çok güzel bir park projesi başlıyor. Kentsel dönüşüm noktasında değerli başkanımızın yaptığı merkezi de açıyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili insanlar o kadar çok yorum yapıyor ki insanların da kafası karışıyor. Kentsel dönüşümün neler getireceği, neler kazandıracağı konusunda vatandaş tüm sorularına Yıldırım Belediyesi’nin açacağı kentsel dönüşüm merkezinde cevap bulacak. Doğru olan yapılması gerekenleri vatandaşla paylaşmak” diye konuştu.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.