DOLAR 32,5712
EURO 34,9088
ALTIN 2440,807
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bakan Özhaseki Yahyalı ve Yeşilhisar’da doğal gazın temellerini attı

    Bakan Özhaseki Yahyalı ve Yeşilhisar’da doğal gazın temellerini attı
    05.08.2017
    A+
    A-

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’nin Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerine doğal gazı getirecek olan hattın temel atma törenine katıldı. İki ayrı törende kendisini dinleyenlere seslenen Bakan Özhaseki, temelleri atılan doğal gaz hattı çalışmalarının önümüzdeki yılsonunda tamamlanacağını açıkladı. Döşenecek boru hattının 250 kilometre uzunluğunda olacağını kaydeden Özhaseki, söz konusu yatırım için toplamda 58 milyon lira civarında harcamanın yapılacağını da belirtti.

     Gelecek yıl sonunda Yahyalı ve Yeşilhisar’da yaşayanların doğal gaz konforundan yararlanabileceğini dile getiren Bakan Özhaseki, gündeme yönelik de değerlendirmelerde de bulundu. Özhaseki, “Hükümet olarak biz 15 yıldır iş başındayız. Bu 15 yılda cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yaptık. Hasıraltına süpürülmüş ne kadar sorun varsa Allah’a hamdolsun hepsinin üzerine gittik. Bundan sonra çıkacak sorunlar karşısında da çok güçlüyüz. 2002’den bu yana ekonomide dibe vurmuş Türkiye’nin, bugün kasasında parası var ve dimdik ayakta duruyor. Yatırım üzerine yatırım yapıyoruz. Batılı finans kuruluşları Türkiye’yi zayıflatma çabası içine girseler de kalkınmada son çeyrekte yine Avrupa birincisiyiz, ihracatta geçen ay rekor kırdık. Sağlıkta, enerjide… Aklınıza gelebilecek her alanda Türkiye çok büyük işler başardı. Diğer taraftan da Türkiye’nin başına çöreklenen vesayet rejimini ortadan kaldırdık” diye konuştu.
    Türkiye’nin yatırım hamlelerini sürdürürken diğer taraftan terör örgütleriyle de mücadele ettiğini belirten Bakan Özhaseki, geride kalan bir yıl içinde yürütülen terörle mücadelede başarılı sonuçlar alındığını dile getirdi. Özhaseki, “Son bir yıl içinde uğraştığımız işlere bir bakın. Bu PKK belasıyla 40 yıldır mücadele ediyoruz. Paçavraları bayrak diye sallayanlara en iyi cevabı verdik. Kazdıkları çukurlara gömdük. Bu ülkede bayrağımız dalgalanıyor, ezanlarımız okunuyorsa şehitlerimiz sayesinde oluyor. İnşallah bir daha hiç şehit haberi almayız. PKK belasını bitirdik. Şehirleri de ilçeleri de dağları da temizledik. Onları yok ederken diğer taraftan mağdur olan vatandaşlarımızın evlerini yaptık. Tek tek teslim ediyoruz. Bir FETÖ belası atlattık. Bunların gerçek yüzünü artık hepiniz biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.
      “TEŞEKKÜR BEKLEMİYORUZ, TAŞ KOYMASINLAR”
     Avrupa ülkelerinde terör örgütü PKK ve FETÖ mensuplarının rahatlıkla propaganda yapabildiğini vurgulayan Özhaseki, diğer taraftan Avrupa’da yaşayan Türklerin, oy vererek seçtiği liderleriyle bir araya gelmesinin engellenmeye çalışıldığını söyledi. Özhaseki, “Biz dünyanın vicdanı olmaya devam edeceğiz. Bizim geleneklerimizde Hz. Peygamber’in Ensarı Muhaciri kucaklaması, onlara evini açması vardır. İkinci Bayezid, Endülüs’ten kaçan Yahudilere ev sahipliği yaptı. Böyle bir milletin torunlarıyız. Bizler de bugün 3 milyon Suriyeliyi misafir ediyoruz. Allah kimseyi vatansız, zorda bırakmasın. Biz bu konuda batılı ülkelerden teşekkür beklemiyoruz ama taş koymalarını da istemiyoruz. Yıllarca milleti dini duygularını kullanarak sömürenler bugün Avrupa’da Türkiye aleyhine propaganda yapan en büyük örgüt haline gelmiş durumda” açıklamalarında bulundu.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.