DOLAR 32,5836
EURO 34,8186
ALTIN 2492,774
BIST 9510,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bal polen arı sütü propolis nedir? Doğru şekilde nasıl kullanılır?

    Bal polen arı sütü propolis nedir?  Doğru şekilde nasıl kullanılır?
    11.04.2020
    A+
    A-

    Koronavirüs Salgını sebebiyle tüm dünya bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalara yöneldi. Saf Ham Bal, Polen Arı Sütü ve Propolis en çok tercih edilen ürünlerin başında geliyor. Bilgi kirliliğinin yoğun olduğu bu konuda Etabal Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağran Aksoy, Saf Ham Bal, Polen Arı Sütü ve Propolis hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulundu. Bu gıdaların çok önemli olduğunu belirten Aksoy, bu ürünlerin rastgele kullanımının istenen katkıyı sağlamayacağını da ifade etti.

    Saf Ham Bal nedir?

    Vücut direncini artıran en önemli besin maddelerinden olan bal ve arı ürünleri, son günlerde ciddi talep görüyor. Bal ve arı ürünlerinin doğru kullanılması için özelliklerinin iyi bilinmesi gerektiğini ifade eden Etabal Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağran Aksoy, yoğun talep gören katkısız saf ham bal, Polen, Arı Sütü ve Propolis hakkında önemli bilgiler paylaştı. Balın günün her saatinde öğün fark etmeksizin tüketilebileceğini belirten Ahmet Bağran Aksoy, “Bilimsel makalelerdeki değerlere sahip, katkısız saf ham bal; mineral vitamin, protein, asit ve enzim bakımından çok zengin bir gıda maddesidir. Ayrıca antibakteriyel özelliklere sahip olduğundan içinde bakteri barındırmaz. Saf ham bal; endemik bitki çeşitliliği ve flora zenginliğiyle ön plana çıkan bölgelerde, geleneksel yöntemlerle, herhangi bir işleme maruz kalmadan kovandan sofraya ulaşan baldır.”

    Kraliçe arının gücü Arı Sütü’nden gelir

    Arı Sütü’nün dünyadaki en güçlü gıdalardan biri olduğuna dikkat çeken Aksoy şu bilgileri paylaştı: “Arı Sütü, arıların yaşam kaynağıdır. Arı Sütü ile hem yavru arılar beslenir ve koloniler büyütülür hem de Kraliçe Arı oluşturulur. Normal arılardan daha uzun süre sadece Arı Sütü ile beslenen bal arısı, normal arılardan daha büyük olur ve 10 kat daha uzun süre yaşar. Bu Arı Sütü’nün mucizesidir.”

    Polen

    “Polen ise bitkilerin üreme organlarının başlıklarında bulunan üreme hücreleridir. Arılar tarafından polen, yavruların beslemesinde ve arı sütü salgılayan genç işçi arıların beslenmesinde yüksek miktarda kullanılır. Arıların beslenmesinde protein kaynağı olarak önem taşıyan polen, bileşimindeki yağlar, karbonhidratlar, lifler, mineraller, amino asitler, fenolik bileşikler ve vitaminler nedeniyle değerli bir besin maddesidir.”

    Propolis arıların koruyucusudur

    Arıların yaşam alanı olan kovanlarda hayatın sürmesi için Propolis’in çok kritik bir madde olduğunu belirten Ahmet Bağran Aksoy, “Propolis, arıların yaşam alanı olan kovanların ön temizleyicisidir. Bal arıları bu özel maddeyi bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından toplayarak oluşturur. Kovandaki çatlakların kapatılmasında ve koloni dışına atılamayan zararlı maddelerin izolasyonunda propolis kullanılır. Bu yönüyle insanlar için de önemli bir takviye gıdadır.” dedi.

    Bal ve arı ürünlerini nasıl doğru kullanırız?

    “Saf Ham Bal, Polen Arı Sütü ve Propolis çok değerli ürünlerdir” diyen Ahmet Bağran Aksoy, doğru kullanımın karışımlarla mümkün olduğuna dikkat çekti ve şu bilgileri paylaştı: “Etabal olarak vücudu zırhlayan kürü uzun yıllar süren çalışmalar sonucu oluşturduk. 40 yıllık deneyim ile elde edilen vücudu zırhlayan kür, bu ürünlerin doğru kullanımına en güzel örnektir. Etabal’ın vücudu zırhlayan kürünün içeriğinde 500 gram saf ham bal, 100 gram Polen, 100 gram Arı Sütü ve 20 gram Propolis bulunuyor. Uzmanlarımız; Koronavirüs sebebiyle egzersiz, uyku, dengeli ve sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğuna her fırsatta dikkat çekiyor. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin içerisinde bal olmazsa bir şeyler eksik demektir. Özellikle balı ve diğer arı ürünlerini hayatımızın merkezine koymakta çok fayda var.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.