DOLAR 32,465
EURO 34,699
ALTIN 2435,522
BIST 9906,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bambi, 2020 yılında yüzde 65 büyüdü

    Bambi, 2020 yılında yüzde 65 büyüdü
    19.01.2021
    A+
    A-

    Türkiye’de yatak sektörünün önemli oyuncularından Bambi Yatak, pandemi sürecinde yatırımlarına ara vermeyerek hem istihdama hem de ekonomiye katkı sağlamayı sürdürdü. Sektörde 50 yıllık bilgi birikimi ve tecrübeye sahip Bambi, 2020 yılsonunda yurt içi satış noktalarını 500’e, çalışan sayısını ise 720’ye ulaştırdı. Şirket tüm dünyada var olan ekonomik istikrarsızlığa rağmen hedeflerinin üzerine çıkarak yılı yüzde 65 büyüme ile kapatmayı başardı.

     

    Tüm dünyayı sosyal ve ekonomik açıdan sarsan Covid-19 pandemisi, 20 milyar dolarlık küresel yatak pazarında da yeni standartlar yarattı. Dünyanın 20 farklı ülkesinde 100 noktada faaliyet gösteren Bambi Yatak, süreç içerisinde yurt dışında yeni ihraç pazarlarına odaklanırken, yurt içinde ise mağaza yatırımlarıyla gücüne güç katmaya devam etti. Pandemiye rağmen 2020 yılı sonunda 500 mağazaya ulaşan Bambi, İzmir Torbalı’da ise 40 bin metrekarelik kapalı alanda kurulu fabrikasına, 25 milyon TL’lik yeni ek yatırımla +30 bin m2 daha ekledi. Bambi Yatak, günlük üretim kapasitesini 800 adetten 1500 adete çıkartmak yönündeki çalışmalarını da hızla sürdürüyor.

     

    “Fabrika yatırımımız ile istihdama pozitif katkı sağladık”

    Covid-19’la birlikte mobilya sektörüne talebin arttığına işaret eden Gökmen, 2020 yılı içinde artan taleple birlikte mağaza yatırımlarını hızlandırdıklarını açıkladı. Gökmen, “Yurt içinde mağaza sayımızdaki artış yıl içinde devam etti. Şu aşamada yurt içinde 500, yurt dışında ise 100 farklı satış noktasına ulaştık, büyümemiz kesintisiz devam edecek.” dedi. İzmir fabrikasına yaptıkları ek yatırımın istihdamı da pozitif yönde etkilediğinin altını çizen Gökmen, “Çalışan sayımızı bu yıl 270 kişi daha artırdık. Böylelikle Bambi Ailesi 720 kişiye ulaştı” bilgisini verdi. İhracat çalışmalarında mevcut pazarlara ek olarak Balkan ülkelerine de odaklandıklarını söyleyen Gökmen “Her yıl Bambi Yatak olarak minimum yüzde 50 büyüme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl pandemiye rağmen hedeflerimizin üzerine çıkarak yüzde 65 büyüme kaydettik. Mevcut hedeflerimizi dahi aşan bu noktaya gelişimizde elbette yaptığımız yoğun iletişim çalışmaları, doğru pazarlama stratejimiz, indirim ve kampanyalarımız da etkili oldu.” açıklamasında bulundu.

    “Ciromuzun yüzde 1’ini Ar-Ge’ye ayırıyoruz”

    Ar-Ge’nin sürdürülebilir büyümedeki en önemli faktörlerden biri olduğuna işaret eden Gökmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüketiciler, hayatının birçok noktasına değen teknolojiyi, uyuyarak geçirdiği yatağında da aramaya başladı. Biz de bu bilinçle Ar-Ge ve inovasyona önem vererek müşterimizin ihtiyaç ve beklentilerine en doğru şekilde cevap verebilmek için teknolojiyi ürünlerimize kodluyoruz. Bambi olarak her yıl ciromuzun yüzde 1’ini Ar-Ge yatırımlarına ayırıyoruz. 2020 yılında da bu yaklaşımımızdan taviz vermedik.’’

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.