DOLAR 32,5955
EURO 34,7595
ALTIN 2493,569
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bambum’un 2023 ciro hedefi 600 milyon TL

    31.01.2023
    A+
    A-

    Trend mutfak ürünleriyle bambu pazarının yüzde 82’sine hakim olan Bambum, 2023 yılına dair üretim ve yatırım hedeflerini açıkladı. 2022 yılında aylık 650 bin parça olan üretim adetini 2023 yılında 1 milyona çıkaracaklarını belirten Bambum Genel Müdürü A. Selman Yar, bu yıl Ar-Ge yatırımları ve yenilikçi yerli ürünleri ile yüzde 100 büyüme hedeflediklerini söyledi.

    Pandemi sürecinde taleplerin Türkiye’ye kaymasıyla birlikte büyük bir ivme yakalayan bambu pazarı, yakaladığı ivmeyi sürdürmeye devam ediyor. Hem pandemi etkisi ve mutfak trendlerinin değişmesiyle yoğun ilgi gören Bambum, her geçen gün gamına yeni ürünleri ekliyor.

    Pandemi ile birlikte doğal ve sağlıklı ürünlere ilginin arttığını belirten Bambum Genel Müdürü A. Selman Yar, “Yakaladığımız bu ivmeyi ürün çeşitliliğini artırarak ve üretime yaptığımız önemli yatırımlarla korumaya devam ediyoruz. 2022 yılı hedeflerimizi yılın ilk 6 ayda tamamladık.  2023 yılı ise ciro hedefimizi ise 600 milyon TL olarak belirledik. Bu hedef doğrultusunda bu yıl aylık parça üretimini 1 milyon adete çıkardık. Ayrıca ürün çeşitliliğimizi 2 katına çıkararak, bünyemizde bulunan ürün sayısını 4 bine çıkardık. Yüzde yüz yerli ürünlerimiz ve artırdığımız üretim parkurumuz sayesinde bambu pazarına 2023 yılında da yön vermeye devam edeceğiz” dedi.

    Geçtiğimiz yıl Bambum Home yatırımıyla ev tekstili sektörüne de giriş yaptıklarını belirten Yar, 2 bin satış noktamızda aynı zamanda ev tekstili ürünlerimizi de kullanıcılarımızla buluşturuyoruz dedi. Yar, sözlerine şöyle devam etti: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ürünlerimizin üretimini daha da artırarak kullanıcılarımızın mutfaktaki her ihtiyacına yanıt veriyor olacağız. 100 ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracat ağımızı genişleterek 125 ülkeye çıkaracağız. Aynı zamanda bölgeye özgü geliştirdiğimiz ürünler geliştirerek cirodaki ihracat payımızı yüzde 20’ye çıkaracağız.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.