DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Banyo mobilyası sektörünün lideri Orka’ya TSE’den güvenli üretim sertifikası

    Banyo mobilyası sektörünün lideri Orka’ya TSE’den güvenli üretim sertifikası
    18.12.2020
    A+
    A-

    Banyo mobilyası sektöründe yenilikçi tasarımlarıyla dikkat çeken üretici Türk firması ORKA Banyo, Düzce’deki ileri teknolojiyle donatılmış fabrikasında Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) belirlediği hijyen, enfeksiyon önleme ve kontrol değerlendirme programı şartlarını yerine getirerek ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandı. Salgın sürecinin başından bu yana resmi makamlar tarafından alınan önlemlere ek sıkı bir eylem planı oluşturarak tüm üretim ve ofislerde kendi önlem protokollerini de uygulayan ORKA Banyo, çalışanlarının, toplumun ve tüm paydaşlarının sağlığını büyük bir hassasiyetle gözetiyor.

     

    Salgın sürecinde en başından bu yana hijyen ve dezenfeksiyon uygulamaları, yemekhaneler, dinlenme alanları, çalışma ve üretim alanlarının uygunluğu, servislerin düzenlenmesi, maske, mesafe kuralları, girişlerde ateş ölçümü ve maksimum denetim gibi üst düzey önlemler alarak üretimine hız kesmeden devam eden ORKA Banyo, Türk Standartları Enstitüsü’nün belirlediği tüm kriterlere uyum göstererek üretimde hijyen güvenliğini belgeledi. Sektöründe başarılarla dolu 28 yılı geride bırakan ORKA Banyo’nun Genel Müdürü Nalan Yılmaz, toplumsal birliktelikle mümkün olacak salgın mücadelesinin bir parçası olduklarını belirterek, ‘2020’nin ilk aylarından itibaren salgın ihtimaliyle tedbirlerimizi almaya başladık. Mart ayında ilk vakanın görülmesiyle birlikte ekibimize ve tüm paydaşlarımıza güvenli ortamı sağlamak için önlemlerimizi daha da genişlettik. Aldığımız tedbirler bize Güvenli Üretim Sertifikası’nı getirmekle birlikte ekibimizin, ziyaretçilerimizin, tedarikçilerimizin, yani tüm paydaşlarımızın sağlığını gözetmekte ve salgınla mücadelede bize yol göstermektedir. Tüm ekibimizin, paydaşlarımızın ve ailelerinin sağlığı her şeyden önemli. Salgın sonrası dönemin ihtiyacı olan güvenilir ve hijyen standartlara uygunluğun belgelendirilmesiyle üretimimize yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Salgın süreci üretimde farklı hassasiyetleri de beraberinde getirdi. Artık yeni bir disiplin ve çalışma anlayışı var. Bu kapsamda aldığımız önlemlerin bağımsız bir kuruluş olan Türk Standartları Enstitüsü tarafından tescillenmesi tüketicilerimiz, ihracat pazarlarımız ve yurtdışı müşterilerimiz açısından da son derece önemli. Artık uluslararası ticarette bu tip belgelendirmeler ve süreklilik arz eden denetimler daha fazla önem kazanacak. Yabancı müşteriler, firmaların hijyen şartlarını sağlayıp sağlamadığına daha çok dikkat edecek’ dedi.

     

    Salgın önlemleri titizlikle uygulanıyor

    Düzce’deki fabrikada ve İstanbul’daki genel merkezde bulaş riskini azaltmak için maske, mesafe, hijyen kurallarının yanı sıra günlük HES kodu sorgulaması ve ateş kontrolü yapılıyor. Dışarıdan gelen kargoların ve kutu parçaların dezenfekte edilmesinin yanında her gün cihaz ekranları, forklift gibi taşıma ekipmanları da dezenfekte edilerek kullanıma hazır hale getiriliyor. Çalışanların maske kullanması, düzenli el hijyeni ve ortam hijyeninin sağlanması ile ürünlere olası bulaş ihtimali de minimuma indiriliyor.

     

    Teknolojiyi tasarımla buluşturan lider Türk markası

    Banyo mobilyası sektöründe geliştirdiği kaliteli, tasarım odaklı, çevreci ve fonksiyonel ürünlerle ORKA Banyo, üretim faaliyetlerini gerçekleştirdiği Düzce’deki ileri teknoloji fabrikasında 240 kişiyi aşan istihdamı, güçlü ihracat yapılanması ile alanında sektör lideri olarak hizmet veriyor. Yıllık ortalama 540 bin modül banyo mobilyası üretimi gerçekleştiren ORKA Banyo, Türkiye’de 81 ilde 450’den fazla satış noktası ile tüketicisiyle buluşuyor, 83 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.