DOLAR 32,5408
EURO 34,9179
ALTIN 2426,086
BIST 9711,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Banyolarda siyahın asaleti

    Banyolarda siyahın asaleti
    06.11.2018
    A+
    A-

    Dekorasyonda değişen trendler, moda ve tüketim alışkanlıklarıyla birlikte siyaha evimizin birçok bölümünde daha fazla yer vermeye başladık. Renkler arasında asaletin simgesi olan siyah; beraberinde kontrast olarak kullanılacak renklerle birlikte, banyo dekorasyonunda da vazgeçilmezlerden oldu.

    Siyah, uç bir renktir ve marjinaldir. Gücü, özgüveni, disiplini ve kudreti simgeler. Aynı zamanda gizemin ve dengenin rengidir. Bunların yanı sıra siyahın yaşam alanlarında kullanılmasının insan üzerinde olumlu etkileri de vardır. Bunlardan biri, fonda ya da kontrast renklerle kullanılan siyahın, konsantrasyonu arttırmasıdır.

    Doğru kullanıldığı takdirde çok iyi sonuçlar ortaya koyabilen siyah rengin; banyo dolapları, vitrifiyeler, armatürler ve aksesuarlar ile sıkça kullanılmaya başlandığı yaşam alanlarından biri de banyolar. İtalyan tasarım şıklığını banyolara getiren Isvea markasının baş tasarımcısı Ettore Giordano, banyosunda siyah kullanmak isteyenler için tüyolar verdi.

    -Siyah banyolarda doğru kontrast renk ve aksesuar seçimi önemli

    Siyah rengin hakim olduğu banyolarda; beyaz, kırmızı, gümüş ya da altın renkleri ile kontrast oluşturmak doğru bir tercih olacaktır. Aksesuar kısmında ise aynalar, mumlar, tablolar ve bitkiler siyah banyoyu daha çarpıcı ve keyifli bir alana dönüştürecektir.

    -İşin sırrı aydınlatmada

    Aydınlatmanın nasıl olacağı siyah banyolar için önemli bir unsurdur. Doğru aydınlatma banyoyu; temiz ve sıcak gösterir. Gümüş lambalar ya da aplikler sayesinde siyah banyonuz oldukça şık bir görünüme kavuşacaktır. Banyonuz için ışığın ideal rengi sarı ya da beyaz olmalı ve yeterli düzeyde aydınlatma sağlıyor olması gereklidir. Eğer banyonuz küçükse daha büyük göstermek için köşelere aydınlatmalar yerleştirebilirsiniz.

    -Modern görünüm için parlak dokunuşlar

    Duvar renginde ve fayansta tercihinizi siyah, beyaz ve griden kullandığınız takdirde lavaboda ve küvette simli ve parlak parçalar tamamlayıcı rol oynayacaklardır. Zeminde gri renk kullanılması sadeliği ve şıklığı ile tamamlayıcı bir unsur olacaktır.

    Malzemenin kalitesi

    Genel olarak banyoda siyah renk, diğer açık renklere göre daha kullanışlı sayılır. Siyah, lekeleri daha az gösterir. Ancak, siyah kullanılan malzemenin kalitesi önemlidir. Kullanım kolaylığı açısından kolay temizlenebilen, çizilmez yüzeylere sahip kaliteli malzeme tercih edilmesi gerekir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.