DOLAR 32,4904
EURO 34,5956
ALTIN 2499,949
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Barış Öncü: Artık ekonominin çarklarının dönmesi gerekiyor.

    Barış Öncü: Artık ekonominin çarklarının dönmesi gerekiyor.
    31.05.2023
    A+
    A-

    Son bir yıldır ülke gündeminde yer alan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin sonuçlanmasının ardından, gözler yeniden ekonomiye çevrildi. Bir çok farklı iş kolunu besleyen ve ekonominin lokomotifi olarak nitelendirilen inşaat sektörü, yılın ilk 6 ayında yaşanan durağanlığı seçimlerin ardından telafi etmek istiyor. Vatandaşların konut ihtiyacının her zaman devam ettiğini söyleyen inşaat sektörü temsilcileri, hükümetin atacağı adımlarla birlikte sektör olarak ekonomi ve istihdamı hızlandıracak hamleler için hazır olduklarını dile getirdi. Sektör temsilcileri, inşaat sektörünün önünün açılması için KDV indirimi, tapu harcı indirimi ve uygun kredi imkanlarının sunulmasının piyasalara pozitif yansıması olacağı görüşünde birleştiler. Sirius Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü şunları kaydetti:

    Sektör bir süredir durgunluk içinde. İnsanlar yatırımlarını deprem ve seçimler nedeniyle tamamen beklemeye aldı. Her şeyin kaldığı yerden devam etmesi için artık ekonominin çarklarının dönmesi gerekiyor. İnşaat sektörü 200’den fazla sektörü besleyen bir özelliğe sahip. Bizim de bu durağanlığı aşmak için beklentilerimiz var. İnşaat sektöründe binlerce müteahhit ve çalışan ekmek yiyor. Önemli bir istihdam yaratıyoruz. Hükümetin vatandaşların ev alması konusunda gösterdiği gayreti takdirle karşılıyoruz. Fakat biz müteahhitlere de uygun fiyatlı arsa temini ve tarım arazisi niteliği alanların açılması gibi destekler sunulması lazım. Arsa fiyatları çok yüksek. Bunun yanı sıra; malzeme temini ve fiyatları konusunda da olumsuzluklar yaşıyoruz. Tapu harçlarının düşürülmesi, KDV’nin 150 metrekarenin altındaki evler için yüzde 1’e çekilmesi, vatandaşlara uygun koşullu uzun vadeli kredi imkanları sunulması gerekiyor. Bizler yatırım yapmaya ve istihdam yaratmaya devam etmek istiyoruz. Elimizi taşın altına koymaya hazırız.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.