DOLAR 32,5339
EURO 34,9398
ALTIN 2429,895
BIST 9709,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Başbakan Yıldırım Beyoğlu Sohbetleri’ne konuk oldu

    Başbakan Yıldırım Beyoğlu Sohbetleri’ne konuk oldu
    27.01.2018
    A+
    A-
    Beyoğlu Belediyesi tarafından onuncusu düzenlenen Beyoğlu Sohbetleri’nin konuğu Başbakan Binali Yıldırım oldu. Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin ana gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    Beyoğlu Belediyesi tarafından onuncusu düzenlenen Beyoğlu Sohbetleri Pera Palace Hotel de gerçekleştirildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın konuk olduğu programa; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Dini cemaat liderleri, Konsoloslar, İş, Sanat ve Spor camiasının önde gelen isimleri katıldı. Açılış konuşmalarının ardından soru cevap şeklinde devam eden programda Başbakan Yıldırım, Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin’e yönelik başlatılan “Zeytin Dalı” harekâtı başta olmak üzere Türkiye’nin ana gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
    TOPLUMUN BÜTÜN RENKLERİ BUGÜN BURADA BİR ARADA
    Beyoğlu Sohbetlerinin konuğu olan Başbakan Binali Yıldırım, Ortaokulu ve Lise’yi Beyoğlu’nda okuduğunu belirterek, “Burası bana yabancı değil. Gençlik yıllarımız buralarda geçti. Buraların sokaklarını karış karış bilirim. Memleketimizin her tarafı bir birinden güzel. Her bir köşesinin kendine has özelliği var, güzelliği var. Dolayısıyla bizi zenginleştiren, büyük ve önemli bir ülke yapan da bu çeşitliliğimiz. Bunu ben çok önemsiyorum. Bu salona baktığımız zaman memleketimizin bütün renklerini görüyoruz, toplumun bütün kesimlerini görüyoruz, hoşgörüyü görüyoruz. Birlikte yaşamanın ne kadar önemli olduğunu, ülkemizin geleceği için birlikte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Toplumun bütün renkleri bugün burada bir arada. Böylesine zengin bir topluluğa hitap etmek, bir arada olmak da benim için büyük bir onur.” dedi.
    SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ İSTİYORUZ
    Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin’e yönelik başlatılan “Zeytin Dalı” harekâtını da değerlendiren Başbakan Yıldırım, terör örgütleriyle amansız bir mücadele verdiklerini belirterek, “Fırat Kalkanı’nda yaptığımız gibi Suriye’yi yaşanabilir bir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Afrin’de Araplar yüzde 60, Kürtler yüzde 35 oranında. Fırat Kalkanı Harekatı’nda 2 bin km karelik alanda DEAŞ’le en çetin savaşı Türkiye verdi. Hatay’da, Kilis’te roketler düşüyor, bombalar atılıyor, sürekli taciz. Şimdi biz ne yapacağız, buna göz mü yumacağız? Tabii ki yapamayız. Baştan tutumumuz çok açık ve net. Suriye’nin toprak bütünlüğünü istiyoruz. Bu topraklar bizim topraklarımız. Kimse binlerce kilometre uzaktan gelip burada racon kesemez” ifadelerini kullandı.
    TÜRKİYE BUNA MÜSAADE ETMEZ
    Başbakan Yıldırım, “Türkiye’nin güney hudutlarında 30 bin kişilik bir ordu oluşturuyoruz’ diye açıklama yaptılar. Bu ne demek? Türkiye’nin güney sınırları NATO sınırlarıdır. NATO sınırlarını tehdit görüp bir NATO ülkesinin bir ordu oluşturmasının izahını ben anlayamıyorum. Bu açık bir düşmanlıktır. Türkiye bu kepazeliğe, bu aymazlığa müsaade etmez, bunun arkasında kim olursa olsun, gücü ne olursa, ismi ne olursa olsun. Türkiye buna müsaade etmez. Binlerce kilometre öteden gelip burada racon kesmek kimsenin hakkı değildir. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Erdoğan’ın önderliğinde, ülkemiz ve vatanımız için üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Avrupa ve NATO ülkeleri Zeytin Dalı Harekatı’nı destekliyor. Meşru bir harekattır bizim yaptığımız. Keşke gitmek mecburiyetinde kalmasaydık.” şeklinde konuştu.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.